· 

Sonde

De komende dagen staan in het teken van surprises. De eerste deadline is aanstaande woensdag. Dan moeten er twee surprises voor school klaar zijn. De hele dag wordt er geknutseld aan een hockeystick en een 'battlebus' van Fornite. Dit jaar zullen er wel meer surprises gemaakt worden met als thema 'Fornite' (een erg populair schietspel op de (spel)computer). Als de surprises klaar zijn, moet er ook nog gerijmd en gedicht worden.

 

Na hard gewerkt te hebben, lopen we met zijn vieren de stad even in om de laatste cadeautjes te kopen. Dylan moet nog in ieder geval een cadeautje kopen voor in zijn surprise. Stiekem wel handig zo'n koopzondag. Dit keer gaat Jade mee in de rolstoel. De laatste paar dagen voelt ze zich niet lekker. Ze is misselijk. Ze eet en drinkt weinig. Toch gaat ze mee. Na een paar speelgoedwinkels lopen we een kledingwinkel in. Niet heel veel later lopen we naar buiten. Olga is twee winterjassen rijker. Tijd om naar huis te gaan. 

 

Dylan had ook twee cadeautjes gekocht voor in zijn surprise. Zal je natuurlijk altijd zien dat het niet past. Een beetje passen en meten later, is er maar één conclusie... één cadeautje past niet in de surprise. Er zit niks anders op dan om het cadeautje er aan vast te binden. Iedereen is er ondertussen wel klaar mee. Als afsluiting bakken de kinderen zelf poffertjes en kijken we een film uit de oude doos: "The Witches". Een film naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. 

 

En zoals elke avond, eindigt voor Jade de dag met het innemen van medicijnen. Inmiddels zijn er al heel wat medicijnen gestopt toch slikt ze nog altijd 11 pillen per dag en krijgt ze één medicijn (heel vies drankje) twee keer per dag via de sonde. De laatste dagen klaagt ze dus over misselijkheid en dat breekt haar nu op. Net als ze de medicijnen heeft ingenomen, moet ze overgeven. Niet alleen de poffertjes spuugt ze uit maar ook de sonde komt mee. Jade blijft rustig en trekt de rest van de slang uit haar keel. Het slangetje zit nog wel in haar neus maar komt via haar mond naar buiten. Ik knip het grootste deel van het slangetje af en trek de rest via haar neus eruit. 

 

We hadden het er al over gehad dat Jade misschien wel zonder sonde zou kunnen en zelf alle medicijnen zou kunnen slikken. De komende dagen gaan we kijken of dit ook echt lukt.  

 

- Marcel