· 

Interviews

Gisterenavond heeft Jade haar sonde uitgespuugd. De sonde had ze eigenlijk alleen nog maar voor één medicijn (Neoral/Ciclosporine). Het is een afweerremmer en voorkomt/remt transplantatieziekte. 

 

Betekent wel dat ze vandaag twee keer dit vieze spulletje zelf door moet slikken. Jade ziet hier erg tegenop. Om haar een beetje te helpen, slik ik zelf ook een beetje door. Het is echt niet lekker. Het smaakt bitter, brandt in je keel en heeft lang een vervelende nasmaak. Het is maar één milliliter en het mag ook door de melk of yoghurt gemengd worden. Jade wil het graag met appelmoes proberen. Ze neemt een flinke hap appelmoes en daarna snel nog een flinke hap. En als extra een paar zuur snoepjes. Alles blijft binnen. Jade is blij en ziet het wel zitten om dit de komende weken zo in te nemen. Het lijkt erop of we ook definitief afscheid kunnen nemen van de sonde!

 

De avond wordt bijzonder. Binnenkort (14 december!) is de Kanjerloop. Om extra aandacht te krijgen, wordt Jade geïnterviewd door iemand van AV'56 en door iemand van de Provinciaal Zeeuwse Courant. En bij een interview in de PZC hoort natuurlijk ook een mooie foto. Om zeven uur 's avonds zit onze keukentafel dan ook vol met twee interviewers en een fotograaf. Het wordt een leuke avond. Binnenkort is het resultaat te zien in de krant en op de site van AV'56.

 

Iedereen mag op 14 december meedoen aan de Kanjerloop! Jong en oud, leden en niet-leden, uit Goes of van elders. Iedereen is welkom om te komen sporten voor het goede doel, dat door Jade is uitgekozen! Dus schrijf je in of kom gezellig langs.

 

- Marcel