· 

Sinterklaas op school!

5 december is een speciale dag op school. Elk jaar maakt de Sint een spectaculaire entree en gaat daarna bij de kinderen van de onderbouw op bezoek. De kinderen van de bovenbouw maken surprises voor elkaar. Een reden voor ons om Jade naar school te laten gaan. De weerstand van Jade is eigenlijk nog net niet goed genoeg maar met een mondkapje durven we het risico wel te nemen. Het wordt de eerste keer dat ze echt in de klas is dit schooljaar.

 

Alle kinderen verzamelen zich op het schoolplein. Jade heeft het koud en gaat liever gelijk naar haar klas. Een paar zwarte pieten zijn druk om te proberen een zak met cadeautjes van het dak te halen. Na een poosje aanrommelen willen ze de moed opgeven. Jammer van de cadeautjes. In de verte horen we de sirene van een brandweerauto. Niet veel later komt de brandweerauto de straat in scheuren. Met piepende bandjes stopt hij voor de school. Sinterklaas zit op de bijrijdersstoel. Terwijl hij verwelkomt wordt door de kinderen, zorgen de mannen van de brandweer dat de ladderwagen klaar wordt gemaakt om de zak met cadeaus van het dak te halen. Twee zwarte pieten springen in het bakje en worden precies bij de zak gehouden. Zo zijn er toch nog voor alle kinderen op school genoeg cadeautjes.

 

Alle kinderen gaan terug naar hun eigen klas om er een feestje van te maken. Dylan heeft zelf een hockeystick geknutseld en krijgt zelf ook een hockeystick met daarin een horloge. Jade had een 'Battlebus' gemaakt en krijgt een prachtig paardje met een Ty Beanie Boo. Het is voor Jade best vermoeiend. Halverwege de ochtend krijgt Olga een telefoontje van de juf van Jade. Ze wil graag opgehaald worden. Maar als Olga eenmaal in de klas is, gaat het nog niet zo slecht met Jade. Uiteindelijk wil ze wel blijven. Er is zelfs even tijd om met de klas op 'audiëntie' te gaan bij de Sint. Het wordt al met al een leuke ochtend. Na school komen Emilie en Isa bij Jade spelen. Ze zijn heel de middag druk met een legpuzzel en een spelletje Risk.

 

Als Isa naar huis gaat om pakjesavond te vieren, kletsen Jade en Emilie honderduit over honden. Emilie heeft sinds kort een Field Spaniel met de naam Floris en Jade wil er alles over weten. Wij overwegen sinds kort om ook een hond te nemen. Jade en Dylan zouden het geweldig vinden. Jade is bezig om een lijst met plus- en minpunten te maken. Voor de minpunten probeert ze gelijk een oplossing te vinden. Een hond zou Jade goed kunnen helpen bij haar herstel. Ze moet hem elke dag uitlaten en kan zo gelijk aan haar conditie werken. Het grootste nadeel is de ruimte die een hond nodig heeft. We hebben niet een heel groot huis en de kat en de konijnen zijn ook erg gesteld op hun eigen plekje. De komende weken gaan we alles eens op een rijtje zetten maar het zou zo maar kunnen dat we volgend jaar een nieuwe bewoner in ons huis hebben.

 

- Marcel