· 

Heerlijk avondje

Sinterklaas is erg leuk om te vieren maar kost veel tijd in de voorbereiding. Dit jaar helpen de (klein)kinderen voor het eerst ook mee met de surprises en gedichten. Het is maar goed dat de Sint bij ons pas op zondagmiddag 9 december de cadeautjes komt bezorgen. De zondagochtend staat in het teken van de puntjes op de i zetten. De cadeautjes moeten nog worden ingepakt en op één of andere manier in de surprise worden verstopt. De gedichten zijn nog niet klaar en moeten worden uitgeprint. Iets na één uur zit bij ons alles in de auto en rijden we naar opa Jaap en oma Ella. Mijn zus is er nog niet... Na een telefoontje blijkt dat daar nog steeds hard gewerkt wordt aan surprises en gedichten. Het kan niet anders dan dat er zijn huwelijken gestrand zijn door 'Sinterklaas-stress'. 

 

Uiteindelijk is de familie bij elkaar en staat de hele kamer vol met surprises en cadeaus. Er is een 'zak friet', een hondenhok, een Fortnite Battlebus, een Fortnite Lama, twee konijnenhokken, een beker voor de Risk-kampioen, een beker voor de beste Blog-schrijver en het grote boek van Sinterklaas. Er is niet alleen veel tijd gestoken in de surprises maar ook in de gedichten. Iedereen heeft tenminste één gedicht. En het mooiste van alles: iedereen is blij met zijn of haar cadeaus. Jade doet de hele middag goed mee, heeft veel plezier en geniet met volle teugen. Aan het eind is de koek letterlijk en figuurlijk op en kruipt ze lekker onder een dekentje op de bank.

 

Het is een heerlijke avondje geworden!

 

- Marcel