· 

Bijkomen & geld tellen

Na de prachtige Kanjerloop is Jade gisterenavond pas na tienen naar bed gegaan. Ze heeft mee kunnen lopen met de pendelestafette én de stadioncross. Ze heeft stiekem best veel van zichzelf gevergd. Toch is ze op tijd wakker en voelt ze zich best goed. Het zal een dagje worden om bij te komen. Veel tijd om bij te komen is er niet want om tien uur komt iemand van Goestig langs om mij te interviewen naar aanleiding van de Kanjerloop. Ze willen in een kort interview het achterliggende verhaal van Jade en haar ziekte uit de doeken doen. Stipt om 10:00 wordt er aangebeld en staat Danny van Goestig op de stoep. Met zijn allen praten we na over het succes van de Kanjerloop.Om 10:30 wordt er weer gebeld. Nu staat Janet de Kantinejuffrouw van AV'56 op de stoep. Ze heeft de collectebus bij en die moet geteld worden. Jade mag hem openmaken en alle briefjes en muntjes sorteren. Een flinke klus. Als alles tot op de laatste cent geteld is, blijkt er een bedrag van € 529,97 in te zitten. De opbrengst van bar is ook bekend en alles opgeteld gaan we voorzichtig richting een bedrag van €4.500,-!!

 

Als alles weer terug gestopt is in de pot en Janet is vertrokken, is het tijd voor mij om geïnterviewd te worden. Het moet één opname worden zonder te stoppen. Danny en ik bespreken nog even de laatste details. Kort daarna gaat de iPad aan en is het interview begonnen. Als ik vertel hoe wij erachter kwam dat ze leukemie had, springen de tranen me in de ogen. Ook al heb ik geen moeite om over de ziekte van Jade te praten, op sommige momenten blijft het even moeilijk. De rest van het interview gaat goed en alles staat er in één keer goed op. Jade heeft meegeluisterd en geeft me nog een paar verbeterpuntjes mee. In het interview zeg ik dat Jade een sportieve en slimme meid WAS. Maar dat is ze natuurlijk nog steeds! En ik had nog wel even de ontmoeting met Dafne Schippers, de Kanjerloop en Eliane kunnen noemen als de leuke dingen die ze in het ziekenhuis heeft beleefd.

 

Als ook de interviewer is vertrokken, keert de rust terug in ons huis. Aan het eind van de middag kijken we met zijn vieren een filmpje onder het genot van een lekker stukje pizza. Vandaag en morgen geen gekke dingen zodat Jade even bij kan komen. Hopelijk kan ze deze week een paar keer naar school. en daarna weer bijkomen en verder herstellen tijdens de kerstvakantie. Het belooft een bijzondere vakantie te worden omdat we een week naar Villa Pardoes mogen.

 

- Marcel

 

Klik hier voor het interview van Goestig.