· 

Donaties

Jade voelt zich nog steeds niet heel goed. Ze blijft misselijk en heeft weinig zin om te eten en te drinken. Vooral het drinken is belangrijk. Per dag moet ze eigenlijk 1,7 liter vocht binnenkrijgen. Afgelopen weken heeft ze dat zeker niet gehaald. Om te voorkomen dat ze weer een sonde moet, gaan we haar extra stimuleren om te drinken. Alles wat ze opdrinkt, doen we ook in een vaasje zodat we op het eind van de dag precies kunnen zien wat ze gedronken heeft.

 

En ook al is ze misselijk, vandaag gaat ze weer naar school. Ze maakt een toets voor spelling met meester Niels en daarna gaan ze in haar klas kerststukjes maken. Het wordt een gezellige ochtend. 

 

Na school gaat Jade samen met Olga langs bij meester Martijn en juffrouw Valeska van Kibeo. Voordat Jade ziek werd, had ze een hele goede klik met hen. Juf Valseska had zelfs K3 gevraagd om een filmpje te maken voor Jade en Sharon had geregeld dat Sinterklaas een boodschap had ingesproken. Tijdens de Kanjerloop hebben ze met een heel clubje van Kibeo meegedaan. Valeska had zo hard gelopen dat ze niet helemaal ongeschonden uit de strijd was gekomen maar inmiddels is ze weer hersteld. Ze hadden dus al hun beste beentje voor gezet maar Martijn heeft binnen Kibeo nog gezorgd voor een extra sponsoring van €100,-! Het blijft ons verbazen dat er zoveel geld bij elkaar wordt gebracht.

 

Het gaat elke dag een beetje beter met Jade. En nu ze weer lekker op school kan zijn, heeft ze ook meer contact met haar vriendinnen. 's Middags spreekt ze met haar vriendinnen af. Ze spelen het grootste deel buiten. Ze doen 'Jachtseizoen'. Ze worden verdeeld in groepjes. Eén groepje zijn de boeven. Zij moeten uit handen blijven van de andere groep. Via een app op de telefoon krijgen ze aanwijzingen om de boeven op te sporen. Jade rent, sprint en stept. Mooi om te zien dat zoveel energie heeft/krijgt als ze leuke dingen kan doen. 

 

- Marcel