· 

Kerstdiner op school

Elk jaar hebben de kinderen op school een kerstdiner en één keer in de drie jaar organiseert de Bisschop Ernstschool een lichtjestocht. Dylan gaat 's ochtends nog naar school maar 's middags mogen de kinderen thuisblijven. Om half zes mag Dylan terug naar school om in zijn eigen klas samen met zijn vriendjes te smullen van lekkere gerechtjes. 

 

Jade is 's ochtends thuis gebleven en heeft Olga geholpen met het maken van kleine pizzaatjes voor Dylan zijn klas en appelflapjes voor haar eigen klas. Om kwart over vier gaat ze naar school om met haar klas lekker te eten en om te helpen met de voorbereiding van de lichtjestocht. De lichtjestocht gaat langs een aantal locaties in de buurt van de school. Er is een lange tocht voor de bovenbouw en een kortere route voor de onderbouw. Op elk van deze locaties beelden kinderen van groep 8 een gedeelte van het kerstverhaal uit. Helaas waren de rollen al verdeeld anders had Jade graag de ezel willen spelen. Toch heeft ze wel een taak, samen met Emilie gaat ze kinderen van de onderbouw begeleiden langs de locaties. Ze heeft een lach op haar gezicht en heeft genoeg energie. 

 

Olga en ik willen graag samen met de klas van Dylan de lichttocht lopen. We staan onder het genot van een hapje en een drankje te wachten in de gymzaal totdat er omgeroepen wordt dat Dylan zijn klas gaat vertrekken. Op den duur gaan we zelf maar even kijken wanneer ze vertrekken. Dylan zijn groep is al begonnen en samen met Jade gaan we in de achtervolging. Jammer genoeg halen we ze niet meer in maar het is erg leuk om de tocht te lopen. De tocht eindigt in de stal van Bethlehem. Josef en Maria zitten bij de kribbe. Op schoot bij Josef ligt het kindeke Jezus. Sommige kinderen geloven niet dat het een echt kindje is. Ze ligt zo lief en rustig in de armen van Josef, die haar zachtjes heen en weer wiegt.  Het is het kindje van juffrouw Natasja (de juf van Jade van vorig jaar).

 

Als we met zijn allen thuis zijn, is de avond nog niet voorbij. We krijgen nog bezoek van Vivian en Huib van AV'56. Ze willen graag nog even van ons horen hoe we de Kanjerloop hebben ervaren en ons bedanken voor de prettige samenwerking. We hebben maar een hele kleine bijdrage gehad aan de Kanjerloop. De bijzondere avond en de prachtige opbrengst is vooral mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers en sponsoren en iedereen die heeft meegedaan. Wij kunnen hen niet genoeg bedanken!

 

- Marcel