· 

De wethouder op bezoek

Het is de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Bij Jade in de klas gaan ze een beetje opruimen en gezellig dit jaar afsluiten. Het plan is om met de klas een film te gaan kijken. Jade ziet dat wel zitten en ze gaat voor de vijf keer deze week naar school! Dit zijn eigenlijk perfecte dagen om te wennen. 

 

Aan het eind van de ochtend haalt Olga niet alleen Jade en Dylan op. Jade neemt Isa, Emilie en Lili mee. Dylan neemt zijn vriendje Chris mee naar huis. En zo zit onze eettafel gezellig vol. Olga had een paar appelflapjes gekocht maar niet gerekend op zoveel bezoek. Ik word er op uitgestuurd om meer appelflappen te halen. Ook oma Ineke komt op even langs om een boterhammetje op te eten.

 

Om één uur gaat de bel. Wethouder Derk Alssema staat voor de deur. Vorige week was hij bij de Kanjerloop en had hij graag Jade even willen spreken. Door de drukte was dit niet gelukt. Van de week werd Olga gebeld of hij een afspraak kon maken om een kopje koffie te komen drinken. Na iedereen een hand gegeven te hebben, gaat hij aan het hoofd van de tafel zitten. Hij heeft ook een cadeautje meegenomen voor Jade.

 

De kinderen zijn ondertussen druk bezig met het maken van plannen. Ze willen met zijn allen 'Jachtseizoen' doen. Jachtseizoen is een programma op StukTV. Elke aflevering slaat een bekende Nederlander op de vlucht voor de mannen van StukTV. Aan StukTV is het vervolgens de taak om de voortvluchtige binnen 4 uur te pakken te krijgen. Bij de jeugd een populair programma en nu is er ook een app voor op je telefoon van gemaakt. Na veel overleg gaan ze dan eindelijk naar buiten. Ondertussen praten wij met de wethouder over Jade en het afgelopen jaar.

 

De wethouder is ondertussen vertrokken als na dik anderhalf uur de kinderen weer naar binnen komen. Na wat drinken, gaan ze Just Dance doen op de Wii. Je moet dan dansjes nadoen. De laatste dagen doen Jade en Dylan dit vaker. Voor Jade goed omdat ze zo lekker aan het bewegen is en ondertussen allemaal spieren en bewegingen traint. De groep met meiden is compleet als ook Lara en Noor nog op bezoek komen. Fijn om te zien dat ze weer met zijn allen kunnen spelen. 

 

- Marcel