· 

Warmathon

Een paar weken geleden hoorden we dat er een "Warmathon' georganiseerd zou worden door Jan Roose. Het is geen wedstrijd, maar een 'ouderwetse' prestatieloop zonder startnummer en zonder uitslagen. De deelnemers lopen een uur lang rondjes van één kilometer. Iedereen kan meedoen, want je mag ook (stukjes) wandelen, even uitrusten of gewoon iets minder lang lopen. Het bijzonder warme aan dit evenement is dat Jan Roose één euro doneert aan het goede doel van Jade! 

 

Vorige week was het nog onzeker of de Warmathon door zou kunnen gaan omdat er nog te weinig deelnemers waren. Olga heeft ons gezin aangemeld en ook oma Ella en het gezin van mijn zus hebben zich ingeschreven. Dat was in ieder geval genoeg om het door te laten gaan.

 

Ondanks de regen staan er vandaag om half twee ruim 30(!) deelnemers aan de start. De meeste zijn fervente hardlopers, die graag een uurtje willen trainen. Olga, Dylan, Jelte en Siebe gaan ook zo lang mogelijk hardlopen. Jade, oma Ella, Miranda, Jeroen en ik gaan wandelen. Ons doel is om toch zeker 5 rondjes te halen. Na het startschot gaat Olga gaat met de jongens goed van start. Het grootste deel van het parcours is onverhard en dat maakt het zeker voor de jongens een leuke loop. Na dik een half uur lopen ze nog steeds hard en hebben ze er zo'n vier rondjes op zitten. Olga, Dylan, Jelte en Siebe weten van geen ophouden maar ook Jade gaat door. Jade heeft samen met oma Ella en tante Miranda twee rondjes gelopen. Ze moet na een dik half uur wel eventjes uitrusten om daarna nog één rondje alles te geven. Terwijl ze even rust loop ik een rondje mee met Olga. Na dat rondje is Jade uitgerust en gaat ze met me mee voor de laatste ronde. Ze komt ruim binnen een uur over de finish. Geeft mij de tijd om samen met Dylan om nog een extra rondje  te rennen voordat het eindschot klinkt.

 

De eindstand na een uur:

  • Jade, 3 rondjes!
  • Olga, 8 rondjes
  • Dylan, 8 rondjes
  • Jelte, 8 rondjes
  • Siebe, 7 rondjes
  • Jeroen, 6 rondjes
  • Marcel, 6 rondjes
  • Miranda, 3 rondjes
  • Oma Ella, 3 rondjes

Een prachtig aantal van 52 rondjes en daar worden de rondjes van de andere deelnemers nog bij opgeteld. In totaal zijn er 297(!) rondjes gelopen. Een aantal deelnemers heeft zelfs 15 rondjes in een uur gelopen. Dat is toch een mooi gemiddelde van 15 km/uur. Jan Roose rondt het aantal af op 300 en maakt dit bedrag dus over aan het goede doel van Jade. En daar blijft het niet bij: in een oud koekblik is ook geld ingezameld... een bedrag van € 150,- In totaal gaat er dus nog eens een bedrag van € 450,- naar Café des Artistes. Fantastisch!

 

Na de Warmathon gaan we zelf bij oma Ella even opwarmen onder het genot van een kopje thee en een stukje taart! Het is weer een bijzondere dag geworden. 

 

- Marcel