· 

1e kerstdag

Dit jaar vieren we eerste kerstdag bij ons thuis. Geen ingewikkelde recepten gewoon lekker en simpel. Oma Ella zorgt voor een soepje, oom Jeroen voor het toetje en wij zorgen ervoor dat er genoeg is om te gourmetten. Het soepje eten we net na de middag en gaan dan lekker naar buiten om te wandelen. We rijden naar Fort Rammekens in de buurt van Ritthem. De kinderen hebben niet veel zin om mee te wandelen. Ze spelen liever Jachtseizoen in de buurt van de auto. En zo maken de oudjes een mooie wandeling en blijven de jonkies in de buurt van de auto.

 

Tijdens het wandelen komen we veel mensen met een Border Collie tegen. De laatste weken zijn we aan het bekijken of we ook een Border Collie willen. We spreken een aantal mensen aan om ze wat vragen te stellen. Conclusie: het zijn geweldige honden. Ze zijn lief, actief, slim en leren makkelijk... Maar de eerste jaren moet je er veel tijd en energie in stoppen om ze goed op te voeden zodat ze niet de verkeerde dingen leren. Daarbij moeten ze veel bewegen om hun energie kwijt te kunnen. We zijn weer wat wijzer geworden.

 

Anderhalf uur later zijn de wandelaars weer in de buurt van de auto. De kinderen zijn ondertussen begonnen met het bouwen van een hut en vermaken zich prima. Oma Ella had nog een cake gebakken die we met zijn allen op een bankje in het bos snel soldaat maken. Op naar huis voor het 'kerstdiner'. Onder het genot van een hapje en drankje doen we een spelletje terwijl Olga en ik de voorbereidingen doen. Niet veel later zitten we met zijn allen aan tafel en sissen en knetteren de eerste stukjes vlees op de bakplaat. Als we ook het toetje van oom Jeroen hebben laten smaken, wil Jade graag Just Dance doen. Je moet dan dansjes nadoen op de televisie. Hoe beter je het doet, hoe meer punten te krijgt. Het duurt niet lang voordat ons woonkamertje volstaat met dansende/bewegende mensen. 

 

- Marcel