· 

2e kerstdag

Op tweede kerstdag rijden we naar familie in Wijk bij Duurstede om kerst te vieren maar niet voordat we 's ochtend onze surprises hebben afgemaakt en nog vier gedichten hebben geschreven. Met Sinterklaas hadden we al 6 surprises gemaakt dus we hebben het nog eens dunnetjes over gedaan. 

 

Als we rond een uur of drie aankomen, beginnen we snel met de surprises en de cadeautjes. De kinderen hebben er zin in en willen niet langer meer wachten. Het is een mooi gezicht onder de kerstboom. Iedereen heeft zijn best gedaan om een surprise en gedicht te maken. Het 'klapstuk' van de avond is de surprise voor Jade. Voordat ze haar surprise mag gaan zoeken, draagt ze eerst het bijbehorende gedicht voor. Het gedicht gaat over het moeilijke jaar dat ze heeft gehad maar ook over dat ze de leukemie heeft verslagen. Om dit extra kracht bij te zetten, mag ze nog één keer één leukemiecel helemaal kapot slaan. De hele familie gaat mee naar de zolder waar de heel gemene leukemiecel aan een zijden draadje hangt. Jade hakt er flink op los. Dylan helpt nog een handje om hem echt kapot te maken. 

 

Als iedereen zijn gedicht heeft voorgedragen en zijn cadeautje heeft opgemaakt, is het tijd voor het kerstdiner. Kim en Hans hebben twee flinke planken gemaakt met heerlijke vis- en vleesgerechten. Eten en drinken blijft voor Jade nog altijd een dingetje. Ze doet haar best maar het is niet veel wat ze eet. Gelukkig vindt ze het wel leuk om voor iedereen kleine hapjes te maken van de verschillende dingen die op de planken liggen. Wederom een geslaagd kerstdiner!

 

- Marcel