· 

De dag na kerst

Vannacht hebben we heerlijk geslapen in Wijk bij Duurstede. Stiekem was het best een beetje laat geworden maar iedereen is op tijd uit de veren. Hans is zelfs al aan het werk gegaan. Na een rustig ochtendje willen we met met de kinderen iets leuks gaan doen. Na allerlei wilde ideeën valt de keus op bowlen. Kim probeert via de telefoon een baan te reserveren maar krijgt geen gehoor. Dan maar op de bonnefooi naar de bowlingbaan. Als we daar aankomen, is de deur wel open maar de bowlingbaan niet. Het wordt dus een wandelingetje in de Kaapse Bossen.

 

Om het een beetje leuk te maken voor de kinderen, gaan Olga, Kim en ik dit keer ook meedoen met Jachtseizoen. Kim is met de kinderen de 'boef' en Olga en ik gaan ze proberen te vangen. Ze krijgen een voorsprong van 10 minuten om te ontsnappen. We krijgen een signaaltje van de Jachtseizoen-app op onze telefoon met de locatie van de boef.  We gaan achter ze aan. We lopen netjes over het pad maar kunnen geen sporen vinden van de boef. Er klinkt weer een alarmpje... we krijgen de nieuwe locatie van de boef. We zitten helemaal niet in de buurt, blijkbaar hebben we een afslag gemist. We gaan nu toch wat harder lopen om ze op te sporen. Bij de volgende locatie valt het kwartje... de boef loopt niet netjes over het pad maar dwars door het bos! Dat kunnen wij ook! We gaan dwars door een behoorlijk dichtbegroeid bos. De vogels vliegen op en vlak voor ons schieten drie reeën weg maar we komen wel dichterbij de boef. Bij het volgende alarm zitten we de boef op de hielen en zien we in de verte blauwe, roze en groene jasjes. Lopen wordt nu sprinten. We doen er alles aan om de boeven in hun kladden te grijpen.  Jade is de eerste die we vangen. Ze heeft al veel gelopen en dat begint haar een beetje op te breken. Toch is het bijzonder dat ze zo actief terwijl ze nauwelijks eet en drinkt. Met Jade in de handboeien, beseffen de andere boeven dat ze kansloos zijn... Na deze verdiende overwinning wandelen we nog even rustig in het bos en sluiten we af met verstoppertje. Een mooi eind van gezellige dagen met de familie. Toch zit het voor Olga en mij er nog niet op. We hebben 's avonds afgesproken met Bert en Vera om uit eten te gaan bij '32 ETEN | DRINKEN' in Goes. Oma Ella en opa Jaap passen op de kinderen. Het wordt een gezellig avondje en een mooie afsluiten van de feestdagen met familie en vrienden.

 

- Marcel