· 

Villa Pardoes

Het is een meer dan een jaar geleden dat we te horen kregen dat Jade ernstig ziek was. Er komt op zo'n moment ontzettend veel op je af. Tussen de bergen met informatie komt ook 'Villa Pardoes' ter sprake. Villa Pardoes biedt een gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend, ziek kind. Het geeft de mogelijkheid om even aan iets anders te denken dan ziek zijn. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom de Picknick Plaats. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen.

 

In de naam Villa Pardoes zit een verwijzing naar de Efteling, één van de sponsoren. Pardoes is de Tovernar en de mascotte van de Efteling. De Villa ligt dan ook pal naast de Efteling. Als je in de attractie Joris en de Draak zit kan je de Villa zo zien liggen. Wekelijks kunnen 12 gezinnen gebruik maken van de Villa, dit zijn jaarlijks dus 600(!) gezinnen met ernstig zieke kinderen. Alle gezinnen mogen tijdens hun verblijf elke dag gratis naar de Efteling. En alsof dat niet genoeg is... ze mogen ook gratis naar de Beekse Bergen, Toverland, de bioscoop en nog veel meer.

 

Het heeft bij ons wel een tijdje geduurd voordat we ons aangemeld hebben voor Villa Pardoes. Jade lag op dat moment nog veel in het ziekenhuis en de vooruitzichten waren nog niet heel positief. Het gaat nu al een poos goed met Jade en een paar weken geleden werden we gebeld of we in de kerstvakantie konden komen. Een perfect moment.

 

Vandaag zijn we dus in de auto gestapt richting Kaatsheuvel om een week(!) lang van alles en nog wat te mogen beleven. We krijgen eerst een rondleiding door het huisje 'Sneeuwwitje', dit wordt de komende week ons huisje. Daarna nog een rondleiding door de rest van de Villa. Er is een bubbelparadijs, een knutselkamer, een kamer met videogames, en ga zo maar door. Als we een beetje gesetteld zijn, is het al snel tijd om samen met alle andere gezinnen de week officieel te beginnen met een gezamenlijk buffet. De avond sluiten we af door met zijn vieren naar het 'Bubbelparadijs' te gaan. Het belooft een bijzondere week te worden... morgen gaan we beginnen met een dagje Efteling!!

 

- Marcel