· 

Liedjesfabriek en de Efteling

Jade voelt zich 's ochtends niet lekker. Zoals elke dag moet ze haar medicijnen wel innemen. Ze slikt haar pil wel door maar niet veel later komt alles er weer uit. Nu voelt ze zich regelmatig niet lekker en gisteren was stiekem toch wel een vermoeiende dag. We doen vandaag dan ook rustig aan. Ondanks de stroeve start gaan Jade, Dylan en Olga toch naar de activiteit die is georganiseerd. Alle kinderen in de Villa mogen samen met de Liedjesfabriek een liedje schrijven en opnemen. Ze zijn er een paar uur mee zoet en ik kan ondertussen de website bijwerken. Het resultaat krijgen we donderdag te horen en te zien.

 

Na het middageten willen de kinderen toch graag weer naar de Efteling. We hadden gisteren in ieder geval de Droomvlucht nog niet gedaan dus reden genoeg om toch even te gaan. We worden weer door een vrijwilliger naar de overkant van de straat gebracht en de poort gaat weer open. En ja, als je dan toch in de buurt van de Python bent, moet je die gelijk doen natuurlijk. Daarna lopen we naar Droomvlucht maar daar is het wel erg druk. Er is geen speciale ingang voor rolstoelen en dus zouden we 'gewoon' in de rij moeten aansluiten. Dan maar naar Villa Volta. Na de duizelingwekkende rit in dit ronddraaiende huis zijn de meningen verdeeld over de volgende attractie die we gaan doen. Dylan wil graag schaatsen maar Jade wil toch graag in Droomvlucht. Uiteindelijk trekt Dylan aan het langste eind en gaan we schaatsen. Tijdens de 'Winter Efteling' is er een schaatsbaan en kan je voor €2,- schaatsen huren. Jade heeft niet veel zin omdat ze denkt dat ze niet kan schaatsen. Olga gaat gewoon vier paar schaatsen halen en niet veel later staan we alle vier op het ijs. Zou voor de omstanders wel een raar gezicht zijn geweest. Kom je met een meisje in de rolstoel aangereden. Je bindt haar schaatsen onder en zet haar op het ijs... Ze staat wel een beetje onwennig op de schaatsen en heeft de boarding nodig om te blijven staan. Na een tijdje gaat het stukken beter en kan ze best wat slagen maken. Dylan is vanaf het eerste moment er vandoor en geniet met volle teugen. Hij is de laatste die van het ijs stapt. Ondertussen is het na zevenen. Tijd om naar het huisje te gaan.

 

Het is toch weer een actieve dag geworden. Je zou zeggen dat Jade dan toch wel honger zou hebben. Niets is minder waar. Ze eet en drinkt nauwelijks. Door de vermoeiende dag en de oplopende irritatie van mij en Olga over Jades eetgedrag van de laatste weken eindigt de dag met ruzie. We kunnen haar niet dwingen om te eten of te drinken maar we beginnen ons steeds een beetje meer zorgen te maken. In het nieuwe jaar iets om met de artsen te bespreken.

 

Hopelijk slaapt iedereen vannacht goed... voor morgen hebben we een dagje Beekse Bergen gepland en willen we de laatste dag van het jaar om twaalf uur afsluiten met een oliebol in de Efteling.

 

- Marcel