· 

We laten 2018 achter ons!

Vannacht laten we een lang en zwaar jaar achter ons en gaan we vol goede moed het nieuwe jaar in. Maar eerst hebben we nog een hele dag om leuke dingen te beleven. Onze vakantie in Villa Pardoes biedt zoveel leuke dingen.

 

's Ochtends komt Pardoes langs om de kinderen een handje geven en op de foto te gaan. Niet de favoriete bezigheid van onze kinderen toch gaatJade gaat een kijkje nemen. Ze blijft een beetje op een afstandje staan. Pardoes weet haar toch over te halen om dichter bij te komen om een knuffel te krijgen.   

 

Omdat we vanavond de Efteling in gaan, kiezen we er voor om in de middag naar de Beekse Bergen te gaan. Villa Pardoes biedt ook dit dagje uit helemaal gratis aan (incl. uitrijmunt). We starten gelijk met de autosafari. Het is rond etenstijd en we willen graag picknicken tussen de jachtluipaarden. Bij het verblijf van de jachtluipaarden krijgt Jade het een beetje koud. We blijven lekker in de auto zitten. Halverwege de safari parkeren we de auto op het parkeerterrein(!) en gaan we een klein stukje wandelen. Dylan haalt een broodje worst en Jade gaat bij de nijlpaarden kijken. Jade heeft geen trek en wil niks. Ik maak me daar (weer) te druk over. Wat de sfeer niet ten goede komt. We beginnen sneller dan gepland aan het tweede deel van de autosafari. Het hoogtepunt van de safari worden de giraffen. Ze staan midden op de weg tussen de auto's en bussen. Ze zijn op zoek naar afgevallen blaadjes. Bij alle auto's zit er een ruimte bij de ruitenwissers waar meestal wel wat tussen blijft zitten. De giraffen weten dat precies en gaan nu de auto's stuk voor stuk langs om ze te inspecteren. Jammer genoeg is de giraf snel klaar met onze auto en loopt hij snel verder. Dit is gelijk het eind van de safari. We rijden terug naar Kaatsheuvel maar niet voordat we gestopt zijn bij een vuurwerkwinkel om voor Dylan een paar rotjes en tolletjes te kopen.

 

Het is een speciale dag en de vrijwilligers van Villa Pardoes hebben voor oliebollen, hapjes en vuurwerk gezorgd. Om acht uur luiden we alvast het nieuwe jaar in met champagne, kinderchampagne en vuurwerk. Nadat ook Dylan een half uurtje zijn vuurwerk heeft af kunnen steken, gaan we naar de Efteling. Het is een speciale avond in de Efteling waar natuurlijk aparte kaartjes voor gekocht kunnen worden à €40,-. Je krijgt dan wel een gratis oliebol, glaasje champagne en een spetterende vuurwerkshow. Als gast van Villa Pardoes mogen we, u raadt het al, gratis naar binnen! Het is heel druk en overal staan flinke rijen. De enige attractie die we bezoeken, is Droomvlucht. Deze attractie heeft eigenlijk geen aparte ingang voor rolstoelen maar ze zijn aan het testen of ze dit wel kunnen gaan aanbieden, voorwaarde is wel dat Jade zelf kan lopen, een trapje op kan en op een lopende band kan staan. Na een kwartiertje wachten, gaan we samen met een medewerker door de winkel heen en een deurtje door. We staan direct aan het eind van de wachtrij en kunnen direct in een karretje stappen. We hebben nog een uurtje over. We stappen in het stoomtreintje en maken een rondje door het park. We eindigen weer op de plek waar we zijn opgestapt. Snel oliebollen en champagne halen en een plekje zoeken voor de vuurwerkshow. Jade is moe en zit in elkaar gedoken in de rolstoel te wachten tot het vuurwerk begint of naar huis mag. Het aftellen begint en om twaalf uren knallen we met een prachtige vuurwerkshow het nieuwe jaar in.

 

Tot slot van deze laatste blog van 2018 wil ik nogmaals iedereen bedanken die ons afgelopen jaar gesteund heeft met lieve woorden, kaartjes, berichtjes en cadeautjes. In het bijzonder willen wij alle verpleegkundigen (meer dan 100!), de tientallen artsen, pedagogische medewerkers, voedingsassistenten, facilitaire medewerkers, meester Daan, Eliane en alle anderen bedanken voor de lieve en goede zorg voor Jade in het afgelopen jaar! Mede dankzij hen kijken we vol goede moed uit naar de toekomst.  

 

Wij wensen iedereen een mooi en gezond 2019! 

 

Liefs van Marcel, Olga, Jade & Dylan