· 

Bloedprikken en Efteling

Jade en Olga zitten op tijd in de auto richting het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Voor de wekelijkse controle moet ze even laten bloedprikken. Ze wordt snel geholpen. Het bloed wordt onderzocht in Tilburg en de resultaten worden doorgegeven aan het PMC in Utrecht. Vanmiddag worden we door onze arts gebeld met de uitslag en het plan voor de komende week. Jade en Olga gaan snel terug naar Villa Pardoes want er staan een paar activiteiten op het programma.

 

Om te beginnen krijgt Olga een Reiki-massage. Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt. Het is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patiënt. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijk genezingsproces. In één van de slaapkamers in ons huisje wordt een massagetafel neergezet. Het komende half uur mag Olga even ontspannen. Na de massage staat direct de volgende activiteit gepland. We gaan met zijn zessen op de foto op verschillende plekken in de Villa. De foto's krijgen we later toegestuurd als aandenken.

 

De rest van de middag gaan we, hoe kan het ook anders, naar de Efteling. Gisterenavond hebben we al aardig wat attracties gedaan maar nog niet allemaal. We hebben de tijd en doen alles op het gemakje. We beginnen met de Python en Joris en de Draak daarna wil Finn graag in de zweefmolen. Halverwege de middag wordt Olga gebeld door de arts. De bloeduitslagen van Jade zijn goed. Haar nieren doen het beter dan vorige week. Wij maken ons hier het meeste zorgen over maar de arts maakt zich (nog) geen zorgen. Jade is een aantal weken geleden gestopt met Prednison en dat kan er nog steeds voor zorgen dat ze geen eetlust heeft. De komende weken gaat dit verbeteren.

 

Na het telefoongesprek wil Dylan graag in het donker in de Pagode. Je gaat dan langzaam 45 meter omhoog en draait dan langzaam rond. Het is helder en we hebben in het donker een prachtig uitzicht op de Efteling en omgeving. De meiden willen heel de middag graag in Baron 1898 maar deze is buiten bedrijf. Omdat we 's avonds pannenkoeken willen gaan eten, gaan we rond zes uur terug naar ons huisje. Als we vlak bij de Baron zijn, gaat er opeens een karretje rijden. Zonder mensen, dat dan wel. Bij de ingang staat een kleine rij met mensen. De medewerkers kunnen nog geen garantie geven dat de attractie opengaat maar we besluiten in de rij te gaan staan. Niet veel later wordt er groen licht gegeven en mogen we doorlopen. Jade heeft zoveel zin dat ze snel uit de rolstoel stapt en meerent met de meute. Een paar minuten later zitten Jade, Isa en ik in een karretje. Een perfecte timing aangezien de wachttijd normaal gesproken meer dan drie kwartier is. De meiden vinden de achtbaan geweldig. Ze willen graag de actiefoto als herinnering. Jammer genoeg is de kiosk gesloten. Morgen een nieuwe poging.

 

Eén van de andere dingen die Jade deze week wil doen is pannenkoeken eten. We zijn langer in de Efteling geweest dan gepland dus moeten we ons haasten om op tijd in het restaurant te zijn. De pannenkoeken zijn heerlijk. Jade doet haar best maar veel meer dan een paar stukken eet ze niet. Geen probleem, Dylan en ik eten de rest wel op. Onder het genot van een lekker toetje, bespreken we de plannen voor morgen. Opties genoeg: bioscoop, bowlen, Toverland of toch 'gewoon' de Efteling. We komen er niet uit, we beslissen morgen wel.

 

- Marcel