· 

Nieuwjaarsreceptie

Na gisteren een dagje niet veel gedaan te hebben, gaan we vandaag naar de nieuwjaarsreceptie van de familie. Eén keer per jaar probeert de hele familie bij elkaar te komen in Wemeldinge. Elk jaar wordt het moeilijker om iedereen bij elkaar te krijgen maar het grootste deel is gekomen. De meeste zie ik eigenlijk alleen op de nieuwjaarsreceptie. Toch zorgen de vijf broers en drie zussen van mijn moeder ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van alles wat reilt en zeilt binnen de familie. Zij hebben mijn ouders afgelopen jaar ook veel gesteund met bezoekjes, berichtjes en telefoontjes toen Jade lang in het ziekenhuis lag. 

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt bijgepraat over de dingen die afgelopen jaar zijn gebeurd. Vaak zijn dit de leuke gebeurtenissen zoals een huwelijk, een geboorte of het nieuwe vriendje/vriendinnetje van één van de (achter)nichten of (achter)neven. Helaas waren er dit jaar veel dieptepunten. Zo is niet alleen Jade ernstige ziek geweest, ook heeft mijn neef darmkanker gehad, is mijn achternichtje het ongelukkige slachtoffer geworden van een ernstig ongelijk en is helaas één van mijn ooms overleden. Wat dat betreft een jaar om snel te vergeten. Gelukkig waren er ook mooie hoogtepunten. Zo was het een productief jaar voor de familie... er zijn een achterneefje én een achternichtje bijgekomen. Maar het beste nieuws dit jaar was ongetwijfeld dat Jade én mijn neef allebei geen kanker meer hebben. Ze werken beide hard aan hun herstel net zoals mijn achternichtje haar best doet om weer de oude te worden na haar ongeluk. 

 

Als alle handen geschut zijn en iedereen gezoend is, toasten we met zijn allen op een beter 2019 om daarna lekker te lunchen. Jade doet haar best en eet en drinkt wat meer dan afgelopen dagen. Het hoogtepunt van de dag voor haar komt na de lunch. Mijn nicht gaat speciaal voor haar de honden Mitch en Moos halen. Jade kan met even ze knuffelen en met ze gaan lopen langs de zeedijk. Haar dag is al geslaagd.

 

Dylan zijn dag is niet verkeerd met de lekkere spareribs, gehaktballetjes en spek van slagerij Mieras maar het hoogtepunt voor hem komt pas later op de middag. Na de receptie gaan we op bezoek bij vrienden om de eerste verjaardag van hun zoontje te vieren. Achter in de tuin horen we hard lachen. Het geluid komt uit een bubbelbad met heerlijk warm water en drie kinderen. Dylan twijfelt even maar zit al snel in zijn onderbroek in bad! Die horen we de rest van de middag niet meer. En ook al hadden we een kort bezoekje gepland... wij kunnen geen nee zeggen tegen de heerlijke broodjes met pulled porc. 

 

- Marcel.