· 

"Ieder nadeel heb zijn voordeel"

Sinds gisterenavond ligt Jade, jammer genoeg, weer in het ziekenhuis. We hadden gehoopt dat ze in 2019 geen ziekenhuisopnames zou hebben. Maar zoals Cruijff zou zeggen: "Ieder nadeel heb zijn voordeel". Of was deze uitspraak toch van Willem van Hanegem?

 

Er zijn veel nadelen: Jade kan niet in haar eigen bed slapen, niet naar school, niet paardrijden, ze heeft een infuus in haar hand en ga zo maar door. De voordelen: ze hoeft niet per se veel te eten en te drinken want dat gaat via het infuus/sonde en er zijn veel lieve/leuke verpleegkundigen en artsen die goed voor haar zorgen. Dit weegt natuurlijk niet op tegen de nadelen maar op donderdag is er een extra voordeel wat wel heel leuk is... Eliane komt langs om te kunstelen!

 

Na een rustige nacht komt Eliane rond een uur of half twaalf de kamer binnen. Jade en Eliane gaan direct aan het werk en ondertussen kletsen ze lekker bij over de afgelopen maand. Voor Olga een mooie gelegenheid om Eliane uit te nodigen om een keer naar Zeeland te komen voor de 'officiële' overhandiging van de opbrengst van de Kanjerloop. We kunnen dit dagje dan mooi combineren met een interview voor AV'56 en een lunch bij Lunchcafe Stadhuis (één van de sponsors van de Kanjerloop). De precieze datum gaan ze nog prikken. Het projectje waar Jade en Eliane vandaag aan werken, blijft nog even geheim.

 

Het lijkt trouwens wel wat beter te gaan. Ze eet lekker van een tosti en de misselijkheid en pijn in haar buik lijken een eind weg. Ze voelt zich dus wat beter en gaat niet alleen met Eliane aan de slag maar ook met meester Daan en Marije (pedagogisch medewerkster). Ze heeft zelfs wat meer praatjes. De arts komt aan het eind van de middag langs om te kijken hoe het gaat. Hij is tevreden maar wil de komende dagen kijken hoe het zich ontwikkelt. Ze moet in ieder geval voldoende eten en drinken binnen krijgen. Dit mag via de sonde maar het liefst ook zelf wat eten en drinken. Stiekem hopen we dat ze in het weekend naar huis mag. Dat heeft toch meer voordelen voor ons. 

 

-Marcel