· 

Kika: door de ogen van

Een paar weken geleden stond er een oproep op de facebookpagina van het Prinses Maxima Centrum voor Kika. 

 

Kika: door de ogen van...

In het voorjaar houdt KiKa haar jaarlijkse veiling en daarvoor maken bekende fotografen een aantal foto’s die geveild worden. Nu willen deze fotografen graag met (ex)patiënten tussen de ongeveer 12-18 jaar op pad om samen te fotograferen. Het idee is dat fotograaf en jongere samen een onderwerp kiezen (dit mag van alles zijn) en dit allebei vanuit hun eigen perspectief fotograferen. Beide foto’s worden op de veiling aangeboden, zonder dat bekend is wie precies de foto heeft gemaakt. 

Vind jij het leuk om een keer met een bekende fotograaf aan het werk te gaan en wil jij jouw foto terugzien op de veiling van KiKa? Stuur ons dan een chatbericht, dan brengen we je met hen in contact. 

 

Jade vindt het leuk om te fotograferen en daarom hebben we Jade aangemeld. Gisteren kregen we een eerste mail van de fotograaf! Jade wordt voor een dag het fotomaatje van Jasper Doest. Hij is één van de beste natuurfotografen van Nederland en heeft al veel prijzen gewonnen (Wildlife Photographer of the Year, World Press Photo en European Wildlife Photographer of the Year). Ergens in februari gaan Jasper en Jade samen twee mooie foto's maken voor de veiling. Het belooft een mooie ervaring te worden en iets om naar uit te kijken!

 

Met Jade gaat het elke dag wel wat beter. Ze is niet altijd even vrolijk maar als de eerste kaartjes worden bezorgd, kan er toch een lachje af. Een beetje nors gaat ze samen met Olga naar het restaurant om te lunchen. Als ze daarna naar de Tiener-lounge gaan om te gamen, is haar humeur al een stuk beter. Net als het wat beter gaat, is er helaas ook vandaag weer een hobbel die genomen moet worden. Jade blijft last houden van haar infuus en daarom gaan ze in haar andere hand een nieuwe prikken. Jade is zenuwachtig maar het gaat goed. Na een spelletje Koehandel en 'Wie is de mol' kijken, kan ze rustig gaan slapen. Hopelijk wordt het weer een rustige nacht!

 

- Marcel

 

Ps. Klik hier voor een leuk filmpje van Jasper Doest in het Jeugdjournaal.