· 

Pirates of the Caribbean

Jade ligt al weer vier nachten in het ziekenhuis dus wordt het tijd om te wisselen. Omdat Dylan afgelopen nacht bij zijn neven heeft gelogeerd, kan ik op mijn gemakje mijn spullen bij elkaar zoeken en naar Utrecht vertrekken. Het is iets voor enen als ik de kamer binnen kom. De arts is toevallig net met Jade en Olga aan het kletsen. Het blijft een beetje wisselend gaan met Jade. De arts had vrijdag Jade gezien en toen was ze spraakzamer als nu. De arts kan nog niet veel vertellen. Morgen krijgen we de uitslag van het CMV-virus. Op basis daarvan kan de arts een nieuw maken. Als de waarde voor het CMV-virus fors is gedaald en Jade blijft pijn in haar buik houden dan is het virus niet de oorzaak en zou het transplantatieziekte kunnen zijn. Is de waarde (nog) niet gezakt dan zou het CMV-virus wel de oorzaak kunnen zijn maar dit kan dan ook weer transplantatieziekte veroorzaken. Het is een ingewikkelde puzzel en met het verhogen/verlagen van de medicijnen proberen ze de oorzaak te vinden. Als het CMV-virus en de mogelijke transplantatieziekte allebei niet de oorzaak zijn van de buikpijn dan gaan ze misschien een gastroscopie doen. Ze kijken dan met een cameraatje in de darmen of ze daar iets kunnen vinden. Het blijft afwachten maar morgen weten we meer.

 

En net als afgelopen dagen, knapt Jade 's middags op en gaan we met zijn drieen naar de Muziekids Studio. Jade is inmiddels fan van het keyboard. Ze hebben liedjes, die je op basis van nummertjes op de toetsen kan leren spelen. Jades oog valt op het nummer van 'Pirates of the Caribbean'. De komende uren is ze zoet om het nummer te leren spelen. Ze wordt geholpen door twee lieve meiden van de studio. Voor Olga is het dan al weer tijd om afscheid te nemen en terug naar Zeeland te rijden. Het is half vijf, het wordt rustig in de studio. Alleen Jade speelt nog op het keyboard en een andere (oudere) jongen speelt nog op de elektrische gitaar. Samen met de vrijwilligers gaan ze nu 'Pirates of the Caribbean' spelen. Jade op keyboard, de anderen op 2 gitaren en een basgitaar. Als de studio bijna dichtgaat, en alleen Jade en ik er nog zijn, spelen en zingen de twee meiden nog een aantal nummers. Het is zo leuk om te zien dat ze de ene keer op een piano spelen en dan weer op de gitaar of op het drumstel. Om jaloers op te worden! Jade vindt het jammer als we terug naar haar kamer gaan. Maar morgen zijn ze open van 11:00-21:00!

 

Na een leuke middag, moeten er jammer genoeg ook minder leuke dingen gebeuren. Jade krijgt medicijnen via het infuus maar de laatste dagen doet dit heel veel pijn. Dit keer ook. Samen met Jade bouwt de verpleegkundige bouwt de snelheid van het infuus langzaam op. Elke keer als Jade aangeeft dat het pijn doet, zet ze het infuus stop of zachter. Uiteindelijk loopt het infuus op de gewenste stand. Het is nog steeds niet lekker maar Jade zoekt afleiding op de iPad. Als het goed is, is het de laatste keer geweest. Vanaf morgen mag ze de medicijnen zelf inslikken. 

 

- Marcel