· 

Wachten op resultaten

Het is de zesde dag in het ziekenhuis. Tot nu toe is er niet veel verbeterd. Een aantal medicijnen (Neoral, Valganciclovir en Losec) zijn opnieuw gestart. Ondanks dat blijft Jade misselijk en buikpijn houden en moet ze nog regelmatig overgeven. Met de sondevoeding krijgt ze nu wel genoeg vocht en voeding binnen. De oorzaak is nog niet bekend maar we hopen daar vandaag eindelijk meer duidelijkheid over te krijgen.

 

's Ochtends moet er bloed afgenomen worden voor onderzoek. Dit was met haar kastje (PAC) nooit een probleem. Nu proberen ze het benodigde bloed uit het kleine infuus in haar hand te halen. Helaas lukt dit niet en zit er niks anders op dan om een prik in haar arm te geven. De verpleegkundige doet het rustig en lijkt in een ader te prikken maar bloed komt er niet. Van Jade mag ze gelijk nog een keer proberen. Net als de verpleegkundige een tweede keer wil prikken, ziet ze dat Jade uitslag heeft op haar arm. Het is onduidelijk waardoor het komt en moet er eerst aan de arts gevraagd worden of ze nog een keer mag prikken. Er gaat een uurtje overheen voordat de verpleegkundige terugkomt voor een nieuwe poging. Nu lukt het wel om vijf buisjes bloed af te nemen. Een goede timing want ik moet op tijd weg om voor mijn werk een presentatie te gaan houden. 

 

Opa Roel en oma Ineke blijven vanmiddag bij Jade. Ze spelen met zijn drieën een spelletje Catan. Tijdens het spelletje peutert Jade de stickers van het infuus in haar hand af. Het infuus is niet meer nodig. Alle medicijnen slikt ze zelf en ze krijgt voldoende vocht binnen via de sonde. Als de pleisters los zijn, haalt Jade zelf het infuus eruit. Aan het eind van de middag ben ik terug en gaan opa en oma er vandoor. Jade vind het jammer, ze heeft een leuke middag gehad. 

 

De arts is niet meer langs geweest met uitslagen. Hopelijk horen we morgen meer.

 

- Marcel