· 

Morgen naar huis?

Gisteren zouden we van de arts een uitslag horen. Vorige week is gebleken dat het CMV-virus weer opspeelt. Ze heeft hier best een tijdje last van gehad na de stamceltransplantatie maar uiteindelijk heeft de medicatie ervoor gezorgd dat het weg was. Nu de weerstand van Jade redelijk goed is, hadden de artsen niet gedacht dat het terug zou komen. Als je dit virus eenmaal hebt gehad, zorgt je eigen afweersysteem dat dit virus onder controle blijft.  Onbehandeld kan het CMV-virus bij mensen met een verminderde weerstand een longontsteking of een ontsteking in de darmen veroorzaken.

 

Van de arts krijgen we te horen dat er iets mis is gegaan met het bloedonderzoek van gisteren. Vanochtend is er een spoedopdracht gegeven om zo snel mogelijk het CMV-virus te bepalen uit een buisje met bloed dat nog beschikbaar was. Aan het eind van de middag zou het dan bekend moeten zijn. Als de waarde goed is gedaald, betekent het dat de medicijnen zijn werk doen en het virus onder controle is. Transplantatieziekte zou een andere oorzaak van de buikpijn kunnen zijn maar de aanwijzingen daarvoor zijn beperkt. De bloedwaarden zijn goed en normaal gesproken zou ze meer last van haar huid hebben. Dus als het CMV-virus is gedaald, mag Jade morgen naar huis!

 

Toch wil het niet zeggen dat de oorzaak van de pijn in haar buik dan boven water is. Omdat ze voldoende voeding en vocht krijgt en het de laatste dagen wel beter gaat, willen de artsen kijken of ze thuis verder opknapt. Mocht het thuis niet (snel) verbeteren dan gaan ze verder zoeken. Het plan is om dan met een gastroscopie onder narcose een klein stukje uit haar darmen te halen en dit in het laboratorium te onderzoeken. Zover is het gelukkig nog niet! 

 

Vandaag dus weer een dag in het ziekenhuis doorkomen. Douchen, een spelletje met de pedagogisch medewerkster, werken met meester Daan en naar de Muziekstudio. De dag zit er weer op maar de uitslag van het CMV is nog niet bekend. Afwachten wat morgen gaat brengen.

 

- Marcel