· 

Informatiedagen VO

Het zijn drukke dagen. Jade gaat volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs en dus moeten de open dagen van de scholen bezocht worden. Om kwart over negen begint de informatieochtend op het Pontes Goese Lyceum. Jade krijgt samen met een aantal klasgenootjes een rondleiding. Olga en ik bezoeken een viertal presentaties over de mogelijkheden van de school. Toen ik naar het VO ging, was het een stuk eenvoudiger. Je kreeg een advies op basis van je Cito en je hoefde eigenlijk alleen maar te kiezen uit één van de drie scholen in de buurt. Jade kan al kiezen uit meerdere scholen maar daarnaast moet ze ook de richting nog kiezen. Naast 'gewoon' VWO heb je nog Tweetalig VWO (TTO), Technasium, Gymnasium en Verrijkt en Versneld. En al die mogelijkheden kan je ook nog combineren. Aan het eind van de ochtend zien we Jade weer terug. Ze heeft het naar haar zin gehad en heeft een positieve indruk van de school. De komende week staan er nog een aantal informatiedagen op andere scholen gepland daarna zal er een keus gemaakt moeten worden. Het kan nog alle kanten op maar deze school maakt een goede kans.

 

Weer thuis pakt Jade snel het doosje, dat de postbode vanochtend al vroeg kwam brengen, van het aanrecht. Het is haar 'grote' cadeau, wat gisteren eigenlijk bezorgd zou worden. Ze pakt het snel uit... en heeft dan eindelijk de telefoon die ze graag wilde hebben. Nu is ze klaar om naar het VWO te gaan! 

 

Als ze een poosje met haar telefoon heeft gespeeld, wil ze de stad nog even in voor een hoesje. Dat komt goed uit omdat we nog taart moeten halen voor haar 'grote mensen feestje' van morgen. Via een paar 'louche' zaakjes met telefoonhoesjes en de Multivlaai komen we thuis met drie taarten en een hoesje voor de telefoon. Olga en ik gaan snel nog even de rest van de boodschappen doen voor het feest van morgen. Aan het eind van de middag gaan we langs bij de buren voor de 'nieuwjaarsreceptie van de buurt'. Elke jaar een gezellig bedoening. Jade vindt het gezellig en babbelt met de buurvrouwen over de bijzondere ervaringen bij de Verbeke Foundation. Heeft toch wel indruk gemaakt gisteren.

 

- Marcel