· 

Feestje

Vandaag is het feest! We vieren Jades elfde verjaardag voor familie en vrienden. Ze heeft er naar uitgekeken want vorig jaar kon het feest niet doorgaan. We zagen het toen niet zitten om feest te vieren. Dit jaar is het gelukkig anders en kunnen we voorzichtig een klein feestje geven.

 

Het wordt een gezellige middag met mooie cadeaus, familie, vrienden, taart, kaarsjes uitblazen, hapjes, drankjes én de jaarlijkse traditie: bier dat over de datum is. Oom Jeroen gaat met de jongens en Veere voetballen. De meiden gaan boven muziek luisteren. Jade heeft van opa en oma een goede Bluetooth speaker gekregen. Een perfecte combinatie met haar nieuwe telefoon en Spotify. 

 

Tegen de avond is iedereen vertrokken, alleen Isa is gebleven voor het eten. Wij gaan frietjes eten maar Jade heeft zin in spaghetti. De twee meiden gaan aan de slag om het zelf klaar te maken. Olga en ik halen ondertussen frietjes. Als we terugkomen kookt de spaghetti en is de saus een eind klaar. Nu ze zelf spaghetti kunnen maken, mogen de meiden wat mij betreft op kamers gaan wonen! 

 

Het is een druk weekend geweest. De dagen lijken best goed te gaan. Ze doet veel en is vrolijk. Maar als we aan het eind van de dag vragen hoe het is gegaan, zegt ze: "Ik ben heel het weekend misselijk geweest en ik heb pijn in mijn buik gehad." 

 

Morgen gaan we naar Utrecht voor controle. De arts gaat vast vragen hoe het gaat met Jade. Olga en ik hebben eigenlijk geen idee wat we moeten antwoorden. Aan de ene kant gaat het goed. Ze is actiever en heeft zin om dingen te doen. Aan de andere kant: ze eet en drinkt zelf nog heel weinig en blijft last houden van haar buik. Zou zo fijn zijn als we wisten wat de buikpijn veroorzaakt. Als ze geen last meer heeft, gaat ze vast met stappen vooruit. 

 

- Marcel