· 

Sneeuw!

We hadden gehoopt dat Jade vanaf 2019 gewoon elke dag naar school zou kunnen. Het is inmiddels het begin van de vierde week maar de keren dat Jade naar naar school is geweest, zijn op één hand te tellen. Ze heeft natuurlijk al één hele week in het ziekenhuis gelegen en als je daarbij de dagen voor controle optelt, blijft er niet veel over. Op de dagen, die ze wel had kunnen gaan, was ze 's ochtends niet lekker. 

 

Ook deze ochtend begint moeizaam. Het is de laatste dag van de Breinbrekers op het Ostrea Lyceum. De leerlingen die mee hebben gedaan krijgen, tijdens de feestelijke afsluiting, een certificaat. Uiteindelijk wil Jade er niet naar toe. Ze is niet lekker en ze voelt zich ook bekeken met de rolstoel en een sonde in een drukke school. 

 

Olga brengt vandaag Dylan met de auto naar school en gaat daarna door naar haar werk. Tenminste, als haar auto wil starten. Zal je altijd zien dat op zo'n ochtend dit ook tegen zit. Het is niet de accu want de auto start wel even maar valt daarna gelijk stil. Ik kijk nog even onder de motorkap maar dat is meer voor de show. Nu Jade toch niet naar school gaat, is het probleem snel opgelost. Olga gaat vandaag met mijn auto op pad.

 

In de loop van de ochtend gaat het stukken beter met Jade. De sneeuw is ondertussen met bakken uit de hemel gevallen en Jade wil graag naar buiten om in de sneeuw Pokémons te gaan vangen. Met Jade op de slee gaan we op pad. Ze heeft er zin in. Ze loopt stukken zelf en sleet een paar keer van een hellinkje af. Na een uurtje is het wel mooi geweest. Tijd om op te warmen. 's Middags gaat het nog steeds goed. De sneeuw zorgt er voor dat Jade naar buiten wil om foto's te maken van onze kat en konijnen in de sneeuw. Om de mooiste foto's te kunnen maken, ligt ze plat op haar buik in de sneeuw. 

 

's Avonds gaan Jade, Olga en ik naar de informatieavond van het Ostrea Lyceum. Als snel worden we gesplitst. Jade gaat met een groepje leerlingen een eigen programma volgen. Aan het eind van de avond zien we elkaar weer terug in lokaal van Biologie. Jade is druk in de weer met een microscoop. Ze is bladgroenkorrels en wormen aan het bestuderen. Dit vindt ze erg leuk om te doen. Het maakt de keuze voor een nieuwe school er niet makkelijker op.

 

- Marcel