· 

Geduld hebben

Afgelopen maandag was Jade al in Utrecht geweest voor controle maar voor de zekerheid willen de artsen haar vandaag weer zien. Het is nu de beurt aan Olga om mee te gaan. Ze hadden eigenlijk ook met mij mee kunnen rijden want ik ga vandaag aan het werk op het hoofdkantoor in De Bilt. Dit kantoor ligt drie kilometer van het ziekenhuis vandaan. Er is nog wel een klein probleempje: Olga's auto is nog niet gerepareerd. Gelukkig kunnen we een auto van de garage gebruiken. Ik rijd al vroeg, samen met een collega, in een fel blauwe Toyota Aygo  met reclame op de zijkant naar De Bilt. Na meer dan twee uur zijn we er eindelijk. Olga en Jade rijden twee uur later precies dezelfde route maar dan zonder files. In minder dan anderhalf uur zijn ze in het het ziekenhuis.

 

In het ziekenhuis loopt het voorspoedig. Het bloedprikken uit haar arm gaat goed dankzij een lieve verpleegkundige die de tijd neemt om alles rustig te doen. Niet lang daarna gaan ze langs bij de artsen. Het blijft lastig om te vertellen hoe het gaat. Er zijn momenten dat het beter gaat en dat Jade dit ook zelf merkt. Aan de andere kant is ze nog steeds veel misselijk en blijft ze pijn in haar buik houden. Het gaat in ieder geval niet achteruit. De bloedwaarden zijn goed. De nieren van Jade zijn ook aan het herstellen en krijgen het minder zwaar. Het CMV-virus is onder controle en wordt minder. De huid van Jade is een beetje onrustig. Dit komt door het afbouwen van de medicijnen tegen transplantatieziekte. Het plan is op komende week zo verder te gaan. De buikpijn/misselijkheid komt zeer waarschijnlijk toch door het CMV-virus. Als het virus onder controle is, zal het beter worden. Ondertussen worden de medicijnen tegen transplantatieziekte langzaam verder afgebouwd. Over een aantal weken zou het CMV-virus dan over zijn en de medicijnen afgebouwd. De verwachting is dat Jade dan zich weer beter zal voelen. Geduld hebben dus.

 

- Marcel