· 

Nachtje in Den Haag

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari wordt in de RAI Amsterdam Jumping Amsterdam gehouden. Vier dagen lang wordt er gereden op het hoogste dressuurniveau en zijn er spectaculaire springwedstrijden. Jade is door het Prinses Máxina Centrum uitgenodigd om op zondagochtend naar de Jumpertjes Kinderochtend te komen. Dit programma begint om half negen 's ochtends. Om een beetje op tijd te kunnen zijn, gaan we op zaterdag alvast naar Den Haag en blijven we een nachtje in een hotel slapen.

 

Na 's ochtends als op het gemakje te hebben gedaan, stappen we in de auto naar Den Haag. In de auto maken we een plan om 's middags naar Omniversum te gaan en 's avonds pizza te eten. Vanaf het hotel is het maar een paar minuten lopen naar het Omniversum en de pizzaria. Nelson Mandela loopt aan de hand van Dylan nog een stukje met ons mee.

 

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. Ronduit Spectaculair dus! Wij gaan naar de film: "Pandas a new story". Een film over hoe in gevangenschap geboren panda's terug worden gebracht naar het wild. Na de film gaan we lekker pizza eten. Dylan kan je midden in de nacht wakker maken voor pizza. Het gaat de grootste pizza wel opeten, zegt hij. Het wordt dus een pizza met salami van 45 centimeter doorsnede voor Dylan. Jade bestelt ook een pizza ook al weten we al dat ze maar een klein stukje gaat opeten. Dylan doet goed zijn best maar krijgt zijn pizza niet helemaal op. Na lekker gegeten te hebben, gaan we snel terug naar het hotel om 'Wie is de Mol' te kijken! En dan snel naar bed want morgen vroeg op om naar Jumping Amsterdam te gaan.

 

- Marcel