· 

Kanjerjade.nl

Vrij snel nadat we wisten dat Jade leukemie had, ben ik samen met Jade begonnen met kanjerjade.nl. Met de website kunnen we makkelijk veel mensen op de hoogte houden zonder zelf continu in de gaten te moeten houden aan wie we wat al hebben verteld. Voor ons zelf is het meer een dagboek van alles wat er is gebeurd. Op bepaalde momenten gebeurde er zoveel in een week dat het soms lastig was om te bedenken wat er een dag eerder was gebeurd. Het uiteindelijke doel is om een boek te maken van alle blogs zodat Jade nog eens na kan lezen wat ze allemaal heeft moeten doorstaan. 

 

Op 13 november 2017 stond de eerste blog online. We zijn inmiddels 443 dagen en 410 blogs verder. Op het begin heeft Jade zelf regelmatig berichtjes geschreven. Totdat ze te ziek werd van alle chemo's en heel veel in het ziekenhuis lag. Sindsdien schrijf ik zo goed als alle berichtjes. 

 

Het is best een opgave om regelmatig de website bij te werken en het lukt me niet om trouw elke dag iets te schrijven. Zeker nu ik probeer om zoveel mogelijk aan het werk te gaan. Meestal moet ik nu een aantal dagen inhalen en ben ik tot laat in de avond bezig. De laatste weken is er ook niet elke dag  iets 'nieuws' te vertellen. Jade voelt zich niet goed en is daarom veel thuis. En over een dagje op de bank is minder te vertellen dan over een dagje waarop je nieuwe stamcellen krijgt of Dafne Schippers ontmoet. Toch zijn er stiekem heel wat volgers, die regelmatig de blogs lezen of er zelfs een dagelijks routine van hebben gemaakt om bij het ontbijt even te kijken of er nieuwe berichtjes zijn. Olga en ik worden soms aangesproken met de vraag wanneer de website bijgewerkt wordt en of het dan wel goed gaat Jade.

 

Als ik de statistieken van de website moet geloven, kijken er dagelijks zo'n 400 mensen op de site. Sinds de eerste blog op 13 november 2017 zijn er 131.000 bezoekers op de site geweest en die hebben samen 527.000 pagina's bekeken. Het hoogtepunt ligt precies rond de stamceltransplantatie met als uitschieter de dag dat Jade voor de eerste keer op de voorpagina van de PZC stond. Die dag hebben ruim 1.100 mensen de website bezocht.

 

Ondertussen hebben we geen idee meer wie de website allemaal volgt. Natuurlijk onze familie, vrienden en klasgenootjes. Maar daar blijft het niet bij, ook collega's, bekenden uit het ziekenhuis, kennissen van familie/vrienden, de kassière bij Bakker Bunt, en ga zo maar door. Iedereen volgt het verhaal van Jade en ons gezin. Regelmatig zegt er wel iemand: "Ik las dat je gisteren ..." of "Was het leuk in ...".  Op dat moment realiseer je je pas echt hoeveel de website wordt bekeken en dat dus aardig wat mensen veel van ons weten. 

 

De komende tijd zal ik zeker doorgaan met het schrijven van nieuwe berichtjes. Al hoop ik dat het heel snel zo goed gaat, dat Jade elke dag naar school gaat. Ze kan dan lekker doen waar ze zin in heeft zonder dat ik en jullie dat allemaal hoeven te weten.

 

- Marcel