· 

Toch naar de Juniorklas

De hele week is Jade niet naar school geweest. Elke morgen wordt ze misselijk wakker met pijn in haar buik en vaak moet ze ook overgeven. Eigenlijk moet ze dan gelijk beginnen met het innemen van medicijnen. Het zijn 'maar' drie pillen en één milliliter drank via de sonde. De medicijnen zorgen ervoor dat ze zich nog beroerder voelt. Niet echt een fijne start van je ochtend. In de loop van de ochtend knapt ze dan vaak een beetje op. Dit is de belangrijkste reden waarom ze niet naar school wil.

 

Vrijdagochtend is een uitzondering. Ze mag dan naar de Juniorklas op het Pontes Goese Lyceum. Het is de tweede keer dat ze les krijgen en kunnen werken aan hun opdracht: een dynamisch kunstobject wat de Zeeuwse identiteit uitstraalt. Jade vindt het belangrijk en wil er graag bij zijn. Olga brengt haar en blijft zo nodig in de buurt.

 

De ochtend start met een lesuur 'Klassieke Talen'. Jade heeft als eens Latijn gevolgd maar moest ermee stoppen omdat ze ziek werd. Ze vindt het leuk om te doen. Vandaag had ze graag wat meer willen puzzelen om een tekst te vertalen. Na de les gaan ze aan de slag met de opdracht. De meeste tijd zijn ze kwijt met het maken van groepjes. Jade houdt het de hele ochtend goed vol. Toch is ze wel blij als ze thuis op de bank zit. Ze twijfelt even of ze 's middags naar haar eigen school wil gaan. Tijdens het middageten is ze nog even bezig met een opdrachtje voor Klassieke Talen. Ze maakt een tekening van een godin in een tempel. Het lukt niet zoals ze wil en de frustratie loopt hoog op. De ochtend is blijkbaar te vermoeiend geweest dus blijft ze 's middags thuis.

 

Inmiddels hebben we te horen gekregen dat volgende week donderdag Jade naar het ziekenhuis moet. Ze gaan dan onder narcose een gastroscopie doen. Ze kijken dan met een cameraatje in haar maag en darmen en nemen een hapje uit haar darmen om onder de microscoop te onderzoeken. Ze is pas aan het eind van de middag aan de beurt. Ze hoeft dus pas 's ochtends richting Utrecht en kan 's avonds, als alles goed gaat, in haar eigen bedje in Goes slapen. Ze is pas aan het eind van de middag (als laatste) aan de beurt omdat ze een ziekenhuisbacterie (Klebsiella) heeft. Zodra Jade aan de beurt is geweest, moet alles gereinigd worden. 

 

Donderdag is nog ver weg maar het is goed dat het gaat gebeuren. Als het meezit, weten we volgende week waarom Jade last heeft van haar buik. 

 

- Marcel