· 

Ietsje beter?

Jade heeft best lekker geslapen vannacht. Ze is wel misselijk in de morgen maar het lijkt net wat minder. Ze is actiever en vrolijker. Haar vriendinnetje Lili komt 's middags langs. Samen spelen ze een spelletje Monopoly en kletsen ze lekker.  

 

Zou het dan toch ietsje beter gaan? Het zou zo maar kunnen. Ze slikt inmiddels een maand medicijnen tegen het CMV-virus. Het laatste bloedonderzoek van 24 januari liet zien dat het virus onder controle is en steeds minder wordt. Zou mooi zijn als Jade dit ook begint te merken doordat de misselijkheid minder wordt.

 

Aanstaande donderdag weten we nog meer. In het bloed kunnen ze dan zien of het CMV nog verder is gedaald en met de gastroscopie kunnen ze in de maag en darmen kijken of het transplantatieziekte of iets anders is. In het beste geval is het CMV-virus weg en is het geen transplantatieziekte. Ze kan dan snel stoppen met een aantal medicijnen, waarvan de bijwerkingen in theorie ook nog voor de misselijkheid en buikpijn kunnen zorgen.

 

Als het de komende dagen beter blijft gaan, zou je bijna gaan twijfelen of de gastroscopie wel door moet gaan. Nu maakt één zwaluw natuurlijk nog geen zomer dus die scopie gaat echt wel door. Al was het alleen maar om zeker te weten dat er niks te vinden is in haar maag en darmen.

 

-Marcel