· 

Kleine stapjes

Het is maandag en dus een schooldag. Met Jade hebben we afgesproken dat ze probeert om elke ochtend naar school te gaan. Ze heeft elke ochtend nog pijn in haar buik maar ze gaat naar school. De les begint met een gesprekje met haar vriendinnen over het weekend. Voor mij het teken om het lokaal te verlaten en Jade lekker bij haar klasgenootjes achter te laten. Ik blijf nog een kwartiertje op het schoolplein wachten en ga daarna naar huis. Het is een lekker zonnetje dus is dat zeker geen straf.

 

De hele ochtend ben ik aan het werk en veel aan het bellen. Precies om twaalf uur sta ik op het schoolplein. Als Jade naar buiten komt, krijg ik te horen dat een uur geleden de juf mij gebeld heeft. Jade had buikpijn en wilde naar huis. Toch is het goed gegaan en heeft ze me niet echt gemist. Als ook Dylan er is, gaan we met zijn drieën naar huis. 

 

Na het middageten breng ik Dylan terug naar school. Jade is moe en wil liever thuisblijven. Om de discussie te vermijden, geef ik toe. Eerst maar kleine stapjes, de rest komt later wel. Na school gaan we met zijn drieën naar buiten voor een potje 'Mölkky'. Je moet met een houten werpstok (Mölkky) twaalf paaltjes proberen om te gooien. Een leuk spel en buiten! Het is fijn dat het beter weer wordt en we makkelijker de frisse lucht op kunnen zoeken. Even geen televisie, iPad of telefoon maar gewoon een houten stok om mee te gooien en lekker bewegen. 

 

- Marcel