· 

Logeren!

Hele dagen en een hele week naar school is voor Jade nog te veel. De vrijdagochtend wil ze wel altijd naar de Juniorklas op het Pontes Goese Lyceum. Voor haar belangrijk om alvast te kunnen wennen aan het reilen en zeilen op een school voor voortgezet onderwijs. 

 

Het is de eerste keer dat Jade alleen gaat. De rolstoel blijft thuis en ook de sonde neemt ze niet mee. Olga brengt haar en Isa nog wel tot aan de deur van het lokaal Duits maar gaat dan naar huis. Jade moet het nu alleen doen. Halverwege de ochtend krijgt Olga nog appje. Het gaat goed maar ze heeft wel een beetje hoofdpijn. 

 

Na de ochtend haalt Olga haar weer op. Alles is goed gegaan. Jade had alleen wel wat meer vooruitgang willen boeken met de opdracht. Ze is wel moe en 's middags gaat ze niet meer naar school. Ze pakt even haar rust zodat ze rond vijf uur naar Isa kan gaan. Ze gaat logeren! Ze is trouwens niet alleen want ook Dylan gaat bij de familie Vermeulen logeren. 

 

Olga en ik hebben dus een avondje het rijk alleen. We besluiten om  met zijn tweetjes naar de film in Antwerpen te gaan (dat is namelijk al een poosje geleden). We combineren dit met een bezoekje aan de Decatlon. We zoeken nog goedkope t-shirts en petjes voor het kinderfeestje van Dylan. We zien veel shirts maar niet wat we zoeken. Op het laatste moment vinden we wat we nodig hebben.

 

Tijd om een hapje te eten is er niet meer dus wordt het maar chips en popcorn bij de film 'If Beale Street could talk'. De film gaat over het leven van arme Afro-Amerikanen in Harlem gedurende de jaren zeventig. De negentienjarige zwangere Tish, probeert om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Hij wordt onterecht beschuldigd van de verkrachting van een blanke vrouw. Een indrukkende film over de ongelijkheid tussen de zwarte en blanke bevolking in Amerika.

 

Net voordat we film begint, bellen we nog eventjes met Jade. Het gaat goed. Als ze hoort dat wij in de bioscoop zitten, zegt ze lachend dat ze dat niet eerlijk vindt en dat ze mee had gewild. Ze ziet het wel zitten om vannacht bij Isa te slapen. Om het wat makkelijker te maken, krijgt Jade vannacht geen sondevoeding. Olga en ik zijn wel benieuwd hoe dat gaat en of ze morgenochtend misselijk is en buikpijn heeft. Olga en ik hebben in ieder geval een ontspannen avondje en ochtendje!

 

- Marcel

 

Afgelopen woensdag werd er trouwens op Omroep Zeeland een filmpje uitgezonden over de Juniorklas.