· 

Kinderfeestje Dylan

De ochtend staat in het teken van de voorbereiding van Dylan zijn kinderfeestje. Jade en Dylan hebben vannacht allebei bij de familie Vermeulen geslapen. Jade komt samen met Isa al eerder terug omdat ze naar huis wilde maar Dylan blijft nog een poosje bij Finn om te gamen. Samen met de meiden maakt Olga voor de vriendjes van Dylan t-shirts om te lasergamen. Het is prachtig weer en ideaal om lekker buiten te zijn dus zorgen ze ervoor dat we buiten een taartje kunnen eten en de cadeautjes kunnen uitpakken.

 

Iets voor tweeën druppelt iedereen binnen. Na een beetje voetballen, stoeien en taart eten, is het tijd voor de cadeautjes. Voor dat we gaan lasergamen, mogen de kinderen eerst hun eigen shirt was mooier maken. De tekeningen en teksten lopen uiteen van Feyenoord en Ajax, tot Fortnite, tot 

de naam van hun grote liefde... Terwijl ze tekenen, zingen ze een Carnavals-liedje over een vogel: De Kneu. De tekst is simpel.. Kneu, Kneu, Kneu, Kneu... Ze hebben de grootste lol.

 

Na de artistieke onderbreking, slaan ze nog even een piñata aan gort. Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten of cadeaus. In dit geval zitten er snoepjes in. De bedoeling is dat hij geblinddoekt kapot geslagen wordt met een stok. Dylan slaat als eerste zijn poot eraf, Finn slaat zijn kop eraf  en Ilja slaat de piñata helemaal aan gort. Als hongerige wolven die al maanden geen snoepje hebben gehad, duikt iedereen er bovenop. 

 

Het is tijd om de gaan lasergamen. Iedereen doet zijn shirt aan en krijgen van Isa of Jade nog een paar strepen oorlogsverf op hun gezicht. Het valt een beetje tegen als ze te horen krijgen dat ze eerst nog moeten lopen naar een park aan de rand van Goes. Een half uurtje later heeft dan iedereen eindelijk een geweer in zijn handen en kunnen ze los gaan. Ze zijn een paar uur lekker bezig. Al is er wel eens een beetje oneindigheid of alles wel eerlijk gaat. Na nog een half uurtje gevoetbald te hebben, gaan ze te voet op huis aan. Als afsluiting pannenkoeken en pizza en voor laatste keer zingen ze het lied over de Kneu uit volle borst mee. Dylan heeft in ieder geval genoten.

 

Jade is de hele dag mee geweest en heeft lekker mee gedaan. Het gaat de laatste dagen steeds beter. Jade begint steeds meer te eten (al zijn het nog steeds kleine beetjes). De laatste dagen heeft de sondevoeding niet aangestaan. Op die manier proberen we Jade nog meer te stimuleren zelf te eten. Fysiek gaat het ook steeds beter. De rolstoel staat eigenlijk al nog maar stof te vangen in de bijkeuken. Ook Jade heeft genoten van het feestje van Dylan, samen met Isa heeft ze goed geholpen en plezier gehad!

 

- Marcel