· 

Moe

Het is een vermoeiend weekend geweest met twee dagen lasergamen en veel bewegen. Al een paar weken slaapt ze niet heel goed. Elke nacht loopt de sondevoeding om toch genoeg voeding binnen te krijgen. De voeding loopt niet heel hard maar net genoeg om niet af te vallen. Meestal is Jade al vroeg wakker en meestal is ze dan misselijk. Nu is ze ook, net al zoveel mensen, verkouden. Ze heeft last van een snotneus en pijn aan haar keel. Misschien wel een goed teken omdat haar eigen weerstand het wel binnen de perken weet te houden.

 

Toch gaat Jade vandaag naar school. Ook nu merk ik, dat het elke dag wat beter gaat. Moest ik vorige week nog een poosje in de klas blijven, nu kan ik eigenlijk gelijk weg. Halverwege de ochtend krijg ik wel een appje van haar dat de zakdoekjes op zijn. Ik ga even een nieuw pakje brengen. Een beetje overdreven wellicht maar zo weet ze wel dat ik niet heel ver weg ben.

 

Om twaalf haal ik Jade en Dylan op. Je kan zien dat het vermoeiend is geweest. Ze had meester Paul beloofd om 's middags weer te komen maar dat is net te veel voor haar. Ze blijft lekker thuis. In de middag wordt er een pakje bezorgd voor Jade. Het is van Joke en Angelique van Make-A-Wish. De wensdag van Jade komt steeds dichterbij en er is steeds meer geregeld. Ergens in april is alles gepland. Af en toe krijgt Jade een berichtje, kaartje of zoals nu een cadeautje om te laten weten dat de dag er aan komt. Het beloofd een bijzondere dag te worden!

 

- Marcel