· 

Een hele dag school!

Dinsdag, normaal gesproken gaan we naar het ziekenhuis. Nu eigenlijk een gewone schooldag. Jade en Dylan zijn op school, Olga en ik allebei aan het werk. 

 

Jade heeft afgelopen twee jaar regelmatig begeleiding gehad van Dorine. Ze zorgt ervoor dat Jade waar nodig wat extra uitdaging krijgt en ze helpt Jade met de dingen die ze moeilijk vindt. Het laatste jaar kwam ze bij ons thuis of soms wel eens in het ziekenhuis. Nu heeft ze met Jade afgesproken op school. Ze gaan een uurtje met zijn tweeën aan de slag.

 

Om twaalf uur sta ik buiten op het schoolplein Jade en Dylan op te wachten. Eigenlijk haal ik Jade altijd binnen op maar ik ben benieuwd of ze nu ook al zelf naar buiten komt. Eerst komt Dorine naar buiten en vlak daarna komt Jade enthousiast en bijna huppelend naar buiten. Het is was erg leuk geweest op school. Samen met Dorine gaat ze een cadeautje uit de auto van Dorine halen. Eline, de dochter van Dorine, heeft speciaal voor Jade een schilderijtje gemaakt. Jade is er erg blij mee.

 

En waar Jade gisteren nog te moe was om 's middags naar school te gaan, gaat ze nu ook 's middags naar school. Bij de gymles mag ze scheidsrechter zijn en daarna gaan ze ook nog knutselen. Het wordt haar eerste hele schooldag sinds lange tijd.

 

Na school gaat haar vriendin Lili mee naar ons. Ze hebben met Isa en Emilie afgesproken om in de stad een ijsje te gaan halen. Na een hele dag school wil ze wel met de rolstoel naar de stad. Ze is toch wel een beetje moe. Een klein uurtje later komen de meiden terug met een ijsje. Jade eet nog niet de helft van het ijsje op maar voor haar doen heeft ze flink haar best gedaan. Het eten en drinken blijft moeizaam gaan. Het enige wat ze kan doen, is blijven proberen te eten. Elke dag een beetje meer...

 

- Marcel