· 

€5.465,-

€ 5.465,-

Dit is de definitieve opbrengst van de Kanjerloop!!

 

Elk jaar organiseert AV'56, de atletiekvereniging van Jade, een hardloopwedstrijd voor een goed doel. Dit jaar mocht Jade bedenken aan welk goede doel de opbrengst geschonken zou worden. Jade heeft gekozen voor Café des Artistes. Dit is een rijdend kunstatelier. De kunstenares Eliane komt met een grote kar met materialen langs bij de kinderen om met hen unieke kunstwerkjes te maken. Jade heeft hier afgelopen maanden heel veel aan gehad. Zelfs op de slechtste momenten tijdens de behandeling zorgde het maken van kunstwerkjes voor de nodige afleiding en ontspanning. 

 

Op 14 december 2018 was het zover en heeft Jade zelf meegelopen met de wedstrijd. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is de opbrengst al lang en breed geteld. De officiële overhandiging van de cheque aan Eliane heeft even op zich laten wachten. Vooral omdat Jade zich nog niet heel lekker voelde. 

 

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, Eliane is naar Goes gekomen. Ze wilde nog niet weten welk bedrag erbij elkaar was gehaald. Samen met Jade, Dylan en Olga gaan ze eerst lekker lunchen bij Lunchcafé Stadhuis. Namens AV'56 zijn Vivian en Huib er ook bij. Na de lunch overhandigt Jade de cheque aan Eliane. Ze is verrast door het hoge bedrag! Met het geld kan ze minimaal tot het eind van dit jaar elke week één middag extra bij de patiëntjes langs kan gaan. Dat zijn elke week twee tot drie kinderen extra die échte kunstwerkjes kunnen maken.

 

Jade heeft ook een cadeautje voor AV’56. Samen met Eliane heeft ze een beeldje gemaakt van een startende atleet. Die atleet is ook in het logo van AV’56 verwerkt. Een klein gebaar naar alle vrijwilligers die geholpen hebben bij het organiseren van de Kanjerloop. 

 

Een mooie afsluiting van een bijzondere Kanjerloop!!

 

- Marcel