· 

Blonde krullen

Op 29 augustus 2018 heeft Jade haar nieuwe stamcellen gekregen. Een half jaar later gaat het goed. Ze is best snel hersteld en haar weerstand wordt elke dag nog beter. Haar bloedwaarden zien er mooi uit, een teken dat de nieuwe donorcellen het heel goed doen.

 

Toch is nog niet alles zoals ze zou willen. Jade heeft bijna elke dag nog pijn in haar buik en blijft misselijk. Wel is het minder dan een paar weken geleden. Haar conditie is flink achteruit gegaan en daarom is ze sneller moe na bijv. een (half) dagje school. Op dit moment kunnen we niet veel meer doen dan afwachten. 

 

Het uiterlijk van Jade is afgelopen 16 maanden veel veranderd. Voordat ze ziek werd, had ze een mooie bos blonde krullen. Een week of acht na de eerste chemotherapie vielen de eerste haren uit. Op datzelfde moment kreeg ze ook bolle wangen van de prednison. De maanden daarna bleef het veranderen. Ze had maanden lang een kaal kopje. In juni en juli vorig jaar kreeg ze geen chemotherapie. In augustus begonnen de eerste haren terug te komen. Vlak voor haar stamceltransplantatie heeft ze de laatste chemo gehad. Na de transplantatie moest ze ook weer starten met prednison. Haar uiterlijk veranderde weer.

 

De laatste weken begint Jade steeds meer haar oude gezicht terug te krijgen. Ze heeft weer een mooi kopje met korte haren. De haren zijn nog wel donker van kleur en het is afwachten of haar blonde krullen terug komen. Het kan zo zijn dat de kleur en stijl veranderen. Al komt het veranderen van de kleur niet vaak voor. De komende maanden gaan we het zien.

 

Hieronder een filmpje met foto's van Jade van voor en na de behandelingen...