· 

Bioscoopje

De kinderen hebben deze week voorjaarsvakantie. We hebben niet veel gepland maar aanstaande woensdag en donderdag gaan ze logeren bij opa Roel en oma Ineke en wij willen met zijn vieren nog een keertje naar de bioscoop. Vorige week zag ik dat Kinepolis in Antwerpen tegenwoordig 4DX heeft. Dankzij een spectaculaire mix van realistische en synchrone bewegingseffecten en weersimulaties (zoals water-, wind-, licht- en misteffecten) biedt 4DX je de meest revolutionaire cinema-ervaring ooit.

 

We gaan naar 'Hoe tem je een draak 3' en de film begint al om kwart voor elf in de ochtend. In 1995 gingen Olga en ik vaak met vrienden naar de film. Een kaartje kostte toen nog maar € 4,50 en dan ging er nog studentenkorting af. Vandaag reken ik voor een volwassene € 17,30 per kaartje af en dan komt er nog een 3D-bril bij voor € 1,00. De kinderen zijn een eurootje goedkoper uit. In de zaal zitten we met zijn vieren op een blok van vier stoelen. Op het eerste gezicht is er niet veel anders maar als je beter kijkt, zie je wel verschillen.

 

De film gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de jonge Viking Hikkie en een echte Helleveeg-draak. In de eerste beste scene moet er gelijk gevochten worden tegen een bende Drakendoders. Veel actie dus en we zitten meteen in de 4DX-ervaring. Onze stoelen bewegen alle kanten op en de wind en water wordt in onze gezichten blazen. Het is bijna net zo spectaculair als de gemiddelde Erfteling-attractie. Bijna twee uur later lopen we een ervaring rijker de zaal uit. Het is zeker een keertje leuk om te doen maar of het nou echt meerwaarde biedt voor de film. 

 

Na de film rijden we via Kapellen en Putte een toeristisch route naar huis. In Putte is er een kleine carnavalsoptocht. Na een half uurtje zijn de Carnavalswagens voorbij en hebben de kinderen een zak vol met snoepjes gekregen. Een leuke tussenstop!

 

Met Jade gaat het best goed. Ze probeert zoveel en zo vaak mogelijk iets te eten. Het zijn kleine beetjes en haar gewicht blijft dan ook net iets onder de 30 kg schommelen. Het zou beter zijn als ze een kilo of vijf aan zou komen. Toch wil Jade het liefst zo min mogelijk sondevoeding. De laatste paar dagen heeft ze geen sondevoeding gekregen maar vannacht gaat de voeding wel aan. Ze hoeft pas volgende week terug naar het ziekenhuis. Misschien lukt het voor die tijd om een kilootje aan te komen. 

 

- Marcel