· 

Treurig nieuws

In de ochtend krijgt Olga een whatsappje van een ouder die we hebben leren kennen in het Prinses Máxima Centrum. Het berichtje is heel treurig. Bij hun kindje is de leukemie terug. En ook al hadden ze het gevoel dat er iets niet klopte, het blijft een enorme klap. Ook voor Olga en mij gaat dit niet in onze koude kleren zitten. Je wil vooruit kijken en zo snel mogelijk de tijd in het ziekenhuis achter je laten. En al gaat het met Jade erg goed toch zit het altijd wel ergens in je achterhoofd dat je bij de volgende controle slecht nieuws kunt krijgen.

 

's Middags hebben Jade en Olga een eerste intake bij Revant. We hopen dat ze Jade kunnen helpen bij haar herstel. De eerste kennismaking met de revalidatiearts is moeizaam. Iets wat Jade vaker heeft als ze nieuwe mensen ontmoet. Olga doet dan ook het verhaal. Aan het eind van het gesprek, is de conclusie simpel. Ze willen Jade graag helpen maar ze moet er zelf wel achter staan. Ze mag er een paar dagen over nadenken voordat ze een beslissing neemt. 

 

Aan het eind van de middag gaan de kinderen logeren bij opa Roel en Oma Ineke. Het plan is dat ze morgen gaan zwemmen en vrijdag naar het Watersnoodmuseum gaan. Maar eerst lekker pizza eten, een filmpje kijken en slapen. Zo hebben Olga en ik een paar dagen geen rekening te houden met de kinderen. Een mooie gelegenheid om rustig een serie op Netflix te kijken en daarna nog even een rondje te wandelen door de stad. Het wordt een kort rondje. Jade belt dat het niet leuk is en dat ze naar huis wil. Olga probeert haar nog te overtuigen om te blijven. Tevergeefs, er zit niks anders op dan haar op te halen. 

 

- Marcel