· 

Een geslaagde dag!

Nog niet zo lang geleden was het bijzonder dat Jade naar school kon. Voor de voorjaarsvakantie was het elke ochtend de vraag of ze ging. Maar ze is toen wel het grootste deel van de week geweest. De start van elke ochtend was altijd even moeilijk maar daarna ging het best goed. Na de vakantie gaat het weer een stukje makkelijker. Het is eigenlijk geen vraag meer of ze naar school gaat. Ze gaat gewoon. Vandaag komt ze na school vrolijk met haar vriendinnen naar buiten gelopen. Voordat ze naar huis gaan, maken ze eerst met heel de school herrie voor de actie: "Wij trekken aan de bel". Basisschoolleerlingen maken één minuut lang samen kabaal op het schoolplein met onder meer toeters en trommels. Zo vragen zij aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

 

Jade neemt haar vriendinnetje Emilie mee naar huis en Dylan zijn vriendje Wes. Het wordt volle bak aan de eettafel want opa en oma komen ook een boterhammetje mee eten. De meiden gaan na het eten met zijn tweeën op de fiets naar de winkel om ingrediënten te kopen om muffins te bakken. Als ze terugkomen is ook Isa er. Met zijn drieën gaan ze aan de slag om de muffins te maken en te versieren. Aan het eind van de middag wordt Emilie opgehaald. Het is een verrassing als de hond Floris van Emilie voor de deur staat. Dat vindt Jade erg leuk! Een geslaagde dag! 

 

- Marcel