· 

Koos Konijn Foundation

Dylan heeft, net als veel andere kinderen in heel Nederland, vrij omdat er gestaakt wordt in het onderwijs.  Jade gaat 's ochtends wel naar de Juniorklas. Olga brengt Jade naar school. Het gaat allemaal net wat makkelijker dan de voorgaande keren. Eerst moest Olga in de buurt blijven maar nu kan ze eigenlijk gelijk terug naar huis. Terwijl wij inpakken krijgt Jade haar eerste les Frans en gaat ze verder met het kunstproject.

 

Om half één halen we haar op en rijden gelijk door naar Borger in Drenthe. Het hele weekend mogen we in een vakantiehuis blijven op Roompot-vakantiepark Hunzedal. De Bisschop Ernstschool heeft ons gezin aangemeld bij de 'Koos Konijn Foundation'. Ze bieden een lang weekend aan voor gezinnen die een moeilijke tijd hebben gehad. 

 

Het is een lange rit naar Drenthe en in de auto vertelt Jade over haar eerste les Frans. Ze hebben een liedje geleerd over het weer. Ik vond Frans vroeger het minst leuke vak op school maar Jade is enthousiast. Het blijkt maar weer dat ze het leuk vindt om nieuwe dingen te leren. Hoe beter ze in haar vel zit, hoe makkelijker het allemaal gaat.

 

Na een ritje van drie uur, komen we aan bij ons huisje met uitzicht over een meer. We mogen niet alleen het hele weekend gratis in een vakantiehuis, we krijgen ook een aantal tegoedbonnen voor gratis frietjes, gratis pizza, gratis bowlen en nog veel meer. Het beloofd een leuk weekend te worden!

 

- Marcel