· 

Paardrijden

Bij de receptie van het vakantiepark ligt een foldertje van een manege in de buurt. Jade wil al langer heel graag een keer met zijn vieren een buitenrit maken op een paard. Het weer lijkt best goed te worden dus moeten Olga, Dylan en ik er aan geloven: we gaan paardrijden.

 

Het wordt een rondje stappen met een paard door de bossen. Op de manege krijgen we alle vier een paardrijcap én een paard of pony. Jade rijdt op Olleke, Dylan op Breakline, Olga op Mistral en ik op Victor. Alle vier krijgen we ook iemand die met ons mee gaat lopen en het paard vasthoudt. Een beetje een tegenvaller maar misschien toch wel verstandig. Het wordt toch een leuk ritje. Als afsluiting zou Jade nog in de bak in draf en galop mogen rijden. Toch loopt het niet helemaal zoals gedacht. Jade is al afgestegen en durft niet meer te zeggen dat ze toch graag even in galop wil rijden. Pas in de auto vertelt ze boos dat ze wel wilde. Het is niet helemaal geworden wat ze ervan gehoopt had. Toch is ze na een poosje weer positiever en heeft ze het toch wel leuk gevonden. 

 

Als je in Drenthe bent, moet je natuurlijk minimaal één hunebed gezien hebben. Ze zijn bijna niet te missen in het Drents landschap. We twijfelen nog even om naar een schaapskooi te rijden maar het is wel even mooi geweest, de rest van de middag doen we rustig aan. 's Avonds gooien we een paar kegels om op de bowlingbaan. Jade doet ook nu goed mee terwijl ze toch weer drukke dagen achter de rug heeft. Olga gaat er na een uur met de overwinning vandoor!

 

Het is al zondag maar we mogen nog een nachtje blijven. Morgen inpakken en als afsluiting naar Wildlands in Emmen. Iets waar de kinderen al langer naar toe wilden maar waar je niet zomaar even naar toe rijdt. Morgen weer een actieve dag!

 

- Marcel