· 

Weekje school

Een gewone week op school, dat was het eigenlijk. De week begon weliswaar op dinsdag omdat we maandag nog genoten van een lang weekend in Drenthe. Maar de rest van de week is Jade 'gewoon' naar school geweest. Op dinsdag en donderdag is ze zelfs tussen de middag overgebleven. Op die dagen waren Olga en ik allebei aan het werk. Na school wilden Jade en Dylan best alleen naar huis gaan maar voor de zekerheid zijn opa Roel en oma Ineke ze toch op gaan halen.

 

Niet alleen de schooltijden zijn weer bijna normaal. Op school doet Jade lekker mee, alleen met gym zit ze nog aan de kant. Fysiek zou ze best mee kunnen doen maar ze is een beetje terughoudend. Dit komt wel weer. Thuis is ze druk met het maken van een werkstuk over 'Bloed'. Een mooi onderwerp en ze leert nog nieuwe dingen over een onderwerp waar ze ervaringsdeskundige in is geworden. 

 

Het gaat steeds beter met Jade. De buikpijn en misselijkheid zijn zo goed als weg. Eten gaat goed maar het is nog niet genoeg om zonder sondevoeding te kunnen. Hopelijk kan ze hier binnenkort mee stoppen. Ze wordt fysiek elke dag een beetje beter. De rolstoel heeft ze niet meer nodig. Op school vindt ze het leuk en ze zoekt al naar een beetje uitdaging. Soms gaat het even wat moeilijker en is ze een beetje down. Toch kan ze hier weer steeds beter mee opgaan. De lente is begonnen!

 

- Marcel