· 

Foto's voor Kika

Een aantal maanden geleden heeft Jade zich aangemeld voor de actie van Kika: ‘Door de ogen van…’

 

Vijftig (top)fotografen en talenten zetten zich belangeloos in om samen met kinderen die kanker hebben of hebben gehad, een mooie foto te maken. De fotograaf en zijn fotomaatje fotograferen ieder hetzelfde object. Dit object wordt dus letterlijk ‘door de ogen van’ een ander gefotografeerd. Beide foto's worden geveild voor het goede doel.

 

In eerste instantie zou Jade foto's gaan maken met Jasper Doest. Door verschillende omstandigheden lukte het niet om op tijd foto's te gaan maken. Op het laatste moment (de deadline was al verstreken) is er een andere fotograaf ingevlogen. Op woensdag werden we gekoppeld aan Bob Eshuis en Marjolein Vonk en vandaag gaat Jade foto's maken!

 

We hebben afgesproken op het strand van Rockanje. Bob en Marjolein hebben het onderwerp van de fotoshoot meegenomen: hun honden Coco en Zuzi. Na een korte kennismaking met de honden én de camera gaan we het strand op. De honden zijn enthousiast en rennen lekker in het rond. Aan Jade de moeilijke taak om ze goed op de gevoelige plaat vast te leggen. Op het begin is ze een beetje afwachtend maar al snel ligt ze languit op de grond om de honden vanuit een mooi perspectief te fotograferen. Na een paar uur gaan we even een kopje koffie drinken en de resultaten op de laptop bekijken. Er zitten genoeg leuke foto's tussen. Jade heeft wel een goede foto voor de veiling gemaakt maar toch wil ze even terug naar het strand om nog een paar foto's van Coco te maken. Het wordt een gezellige en bijzondere middag. Het weer is prachtig, Jade vindt Bob en Marjolein super-aardig en met Coco en Zuzi kan ze de hele dag wel spelen. Bob neemt de foto's mee en zorgt dat deze bij Kika terecht komen. 

 

Van 3 tot 7 april worden de foto's geëxposeerd in 'Museum Hilversum'. Daarna worden ze geveild op 'Catawiki' tot 24 april zodat iedereen een bod uit kan brengen op de foto's. Alle opbrengsten komen ten goede van Kika. Een bijzonder project!

 

Als motivatie bij de foto's heeft Jade het volgende stukje geschreven:

"Toen ik beter was, wilde ik eigenlijk meteen met alles mee kunnen doen. Maar dat kon ik nog niet meteen. Nu pas begint het een beetje te worden zoals het was voordat ik ziek werd. Ik kan het van me afschudden en weer vrij zijn. Maar ik kan nooit vergeten wat ik heb meegemaakt. Mijn lievelingsdieren zijn paarden en honden. Toen ik ziek was, werd ik altijd erg blij van een bezoekje aan paarden of het spelen met een hond. Ik vond het daarom erg leuk om een hond op het strand te fotograferen."

 

Bob, Marjolein, Coco en Zuzi hebben Jade een prachtige en onvergetelijke dag bezorgd! Jade heeft echt genoten van de honden en het fotograferen. Een ervaring en een hobby die ze hopelijk de rest van haar leven met zich meeneemt!

 

- Marcel