· 

Intake TVWO VV

Het is vandaag een spannende dag. Een paar weken geleden heeft Jade besloten om volgend jaar naar het Goese Lyceum te gaan. Ze wil Tweetalig VWO Verrijkt en Versneld (TVWO VV) gaan doen. Onderdeel van de aanmelding is een intake. Tijdens de intake moet Jade een schrijfopdracht doen én een gesprek in het Engels met één van de docenten hebben. Dit brengt toch wel spanning met zich mee.

 

's Ochtends breng ik Dylan en Jade naar school. Ze blijven allebei over. Na school gaat Jade samen met Isa en haar moeder naar het Goese Lyceum. Jade wil graag zonder ons gaan omdat ze denkt dat het dan 'makkelijker' gaat. Voor de zekerheid rijd ik op de fiets toch ook naar het Goese Lyceum. Ik blijf wachten op het plein en zorg wel dat Jade me niet ziet. Na tien minuten geloof ik wel dat het goed is gegaan. Ik krijg nog een belletje van de moeder van Isa. Het was goed gegaan. Ze was samen met een ander klasgenootje naar haar groep gegaan en begonnen met de schrijfopdracht. 

 

Jade is trouwens niet de enige die vandaag een intake moet doen. Olga en ik hebben ook intake omdat ze gekozen heeft voor TVWO VV. Na ons gesprek treffen we Jade in het atrium van de school. Haar intake was goed gegaan. Als onderwerp van de schrijfopdracht had ze voor 'Mijn held' gekozen. Ze heeft geschreven over de 'The Incredible Dr. Pol', een Nederlandse dierenarts op het platteland in de Verenigde Staten. Ze heeft daarnaast ook een motivatie moeten schrijven waarom ze gekozen heeft voor TVWO. De intake eindigde met een interview in het Engels met de geschiedenislerares.

 

Het is nog even wachten op de definitieve toelating maar ik denk dat Jade een goede kans maakt!

 

- Marcel