· 

Dé Grote Avond

Eén keer in de vier jaar organiseert de Bisschop Ernstschool een 'grote avond'. Op deze dag treden alle (ca. 400!) kinderen van de school op. Vorige keer stonden de kinderen op het grote podium van de Mythe, hét theater in Goes en ook deze keer is het weer gelukt. Omdat er zoveel kinderen zijn, is deze keer de voorstelling gesplitst in een middag- en avondvoorstelling. De jongste groepen (1-4) staan 's middag op het podium en de oudste groepen (5-8) 's avonds. Het thema van de Grote Avond is: 'We gaan op reis'.

 

Afgelopen maanden hebben de kinderen met hun klas druk geoefend en hebben ze de benodigde spullen gemaakt. Dylans klas neemt ons mee op reis naar Amerika en de klas van Jade neem ons mee terug in de tijd aan de hand van de verschillende muziekapparaten. De laatste weken heeft Jade ook mee kunnen doen met haar klas. Ze doet niet mee met de dansjes maar krijgt een speciale rol in de voorstelling. De klas van Dylan en Jade hebben afgelopen maanden hulp gekregen van Shirley van 'Dansstudio Shirley'. Ze heeft de kinderen geweldig geholpen met de choreografie, de kleding en alle kleine dingetjes die bij zo'n optreden geregeld moeten worden.

 

Om half zeven gaat de zaal open. Er kunnen maximaal 545 bezoekers naar binnen en de zaal is zo goed als uitverkocht! Olga en ik zijn er natuurlijk bij maar ook de opa's, oma's en onze buurvrouw zijn van de partij! De eerste reis van de avond gaat naar een onbewoond eiland met natuurlijk het toepasselijke liedje van Kinderen voor Kinderen. Daarna is de groep van Dylan aan de beurt. Zij nemen ons mee naar Amerika. Dylan doet zijn eerste dans als basketballer om niet veel later als cowboy met een stokpaardje de volgende dans te doen. En daar blijft het niet bij... Samen met een paar klasgenootjes spelen ze een cowboyscene waarbij er een duel met pistolen uitgevochten moet worden. 

 

Na de trip naar Amerika belanden we via Afrika en een prachtig optreden van het lerarenteam in de pauze. Na de pauze is het de beurt aan de klas van Jade. Jade komt in haar eentje het podium op lopen. Ze gaat op de hoek van het podium zitten en stopt een bandje in haar walkman. Zodra ze op play drukt, knalt uit de boxen het nummer 'Girls Just Want To Have Fun' en komen al de meiden het podium op om te dansen! Na dit knallende begin, gaat de muzikale reis verder met de discman, de ghettoblaster en de MP3-speler. Elk stukje begint met Jade, die het podium oploopt met één van de apparaten. Als Jade met een heel grote ghettoblaster het podium op komt, heeft ze de lachers op haar hand.

 

De avond eindigt met een reis door Zuid-Amerika waarbij een aantal kinderen ons interessante feitjes vertellen over de landen waar we in Zuid-Amerika langs komen. Het zijn flinke stukken tekst met moeilijke woorden/plaatsnamen en lastig te onthouden feitjes. Erg knap! Dit alles wordt afgewisseld met leuke dansjes.

 

In de finale van deze avond komen alle kinderen nog een keer het podium op om het welverdiende applaus in ontvangst te nemen! Het is een geweldige avond geweest. In de foyer zien we Jade en Dylan weer. Ze hebben allebei genoten en praten honderd uit over wat ze beleefd hebben. Het is een geweldige avond geworden!

 

- Marcel