· 

Door de ogen van...

Een paar maanden geleden heb ik Jade aangemeld voor het project 'Door de ogen van...'.

 

Ik zag op Facebook het volgende berichtje:

"In het voorjaar houdt KiKa haar jaarlijkse veiling en daarvoor maken bekende fotografen een aantal foto’s die geveild worden. Nu willen deze fotografen graag met (ex)patiënten tussen de ongeveer 12-18 jaar op pad  om samen te fotograferen. Het idee is dat fotograaf en jongere samen een onderwerp kiezen (dit mag van alles zijn) en dit allebei vanuit hun eigen perspectief fotograferen. Beide foto’s worden op de veiling aangeboden, zonder dat bekend is wie precies de foto heeft gemaakt. 

Vind jij het leuk om een keer met een bekende fotograaf aan het werk te gaan en wil jij jouw foto terugzien op de veiling van KiKa? Stuur ons dan een chatbericht, dan brengen we je met hen in contact. P.S. Je hoeft geen camera of fotografie-ervaring te hebben. Je moet het vooral leuk vinden om te doen."

 

Op 24 maart heeft Jade samen met Bob Eshuis foto's gemaakt op het strand van Rockanje. Het was een erg leuke en gezellige middag. Jade heeft genoten van de honden en het maken van de foto's. Ze heeft uiteindelijk een foto gekozen waar de hond Coco lekker aan het spelen en springen is. Bob heeft een foto gekozen waarbij Coco zich lekker uitschud.

 

Naast de foto's heeft Jade ook een begeleidende tekst geschreven:

"Toen ik beter was, wilde ik eigenlijk meteen met alles mee kunnen doen. Maar dat kon ik nog niet meteen. Nu pas begint het een beetje te worden zoals het was voordat ik ziek werd. Ik kan het van me afschudden en weer vrij zijn. Maar ik kan nooit vergeten wat ik heb meegemaakt. Mijn lievelingsdieren zijn paarden en honden. Toen ik ziek was, werd ik altijd erg blij van een bezoekje aan paarden of het spelen met een hond. Ik vond het daarom erg leuk om een hond te fotograferen op het strand." 

 

Gisteren zijn alle foto tentoongesteld in Museum Hilversum. Helaas konden we niet bij de officiële opening zijn omdat de kinderen gisteren de 'Grote Avond' van de Bisschop Ernstschool hebben gehad. De foto's zijn tot 7 april te zien in het museum. 

 

Alle foto's worden via Catawiki geveild voor Kika. Tot 24 april kan iedereen een bod doen op de foto's!!

 

Hier zijn alle foto's van de veiling te vinden.

Hier zijn de foto's van Jade en Bob te vinden.

 

- Marcel