· 

Controle

Drieënhalve week geleden is Jade voor het laatst in het ziekenhuis geweest. Het gaat de laatste weken goed en elke dag nog een beetje beter. Ze gaat elke dag gewoon naar school, fysiek wordt ze steeds beter en ze eet steeds meer.

 

Deze week had ze een paar spannende dagen. De intake voor het Voortgezet Onderwijs en de Grote Avond op school. En het ging niet allemaal even makkelijk, ze heeft het wel gedaan. Een teken dat ze ook wat beter in haar velletje zit.

 

Vandaag gaat ze weer op controle. Dit blijft een spannend moment. Ten eerste omdat er bloed geprikt moet worden en ten tweede omdat het toch altijd maar afwachten is of er niks mis is. Het bloedprikken gaat goed en rustig. Daarna krijgt Jade nog een ECG (hartfilmpje) van haar hart omdat ze last had van een verhoogde hartslag. 

 

Het gesprek met de arts is gezellig. Zo gezellig dat ze bijna vergeten om de bloedwaarden te bespreken. De waarden zijn keurig. De arts is ook trots op Jade omdat ze haar best gedaan heeft met eten. Het houdt niet heel veel over maar de sonde hoeft (voorlopig) niet terug. Ze keuvelen nog een beetje en Jade laat haar werkstuk over bloed aan de arts zien. Tot slot vraagt de arts of Jade mee op zeilvakantie gaat met SKOV (Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen). Jade wist er eigenlijk nog niks van en haar eerste reactie is dat ze niet mee gaat. Als de arts vertelt dat dit jaar er wel heel leuke begeleiding is van één van de leukste artsen, begint Jade toch de twijfelen. De komende dagen gaat ze er over na denken...

 

Er staan sowieso nog een paar leuke dingen op ons programma:

En dan heb ik de weekendjes die we zelf met vrienden weggaan nog niet eens opgeschreven! Het beloofd een mooie lente te worden.

 

- Marcel