· 

Tekenles

Afgelopen jaren heeft Jade begeleiding gehad van Dorine van MiniHB. Voordat Jade ziek werd, kreeg ze van Dorine extra uitdaging op school en gaf ze haar tips en handvatten om met moeilijke situaties om te gaan. Het laatste jaar heeft Dorine regelmatig thuis (en soms in het ziekenhuis) les gegeven.

 

Het is fijn dat Jade weer naar school kan, De structuur van elke dag school, het zitten in de klas, het maken van toetsen, het omgaan met klasgenootjes. Allemaal dingen die zo gewoon lijken maar het is voor Jade best moeilijk om de draad zo maar weer op te pakken. Gelukkig kan ze dit doen in een vertrouwde omgeving en met de zekerheid dat ze volgend schooljaar 'gewoon' naar het VWO kan. 

 

Dorine helpt Jade ook om haar voor te bereiden op volgend schooljaar. Het helpt Jade om te weten wat haar te wachten staat. Dorine heeft zelf ook drie dochters en weet dus wel hoe het er aan toe gaat op het Voortgezet Onderwijs. En omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, heeft Dorine haar dochter Ellyne gevraagd om Jade teken- en schilderles te geven. Ellyne kan goed schilderen en heeft voor Jade al eens een schilderijtje van een paard gemaakt. Jade vond het schilderijtje erg mooi en wil dit ook graag kunnen. De meiden gaan samen aan de slag en het klikt er goed. Als de bel gaat, komt Jade met een grote glimlach het schoolplein op lopen. Haar schilderij is nog niet af maar volgende week komen Elynne en Dorine nog een keer. Na nog een knuffel aan Elynne te hebben gegeven, gaan we naar huis. Thuis gaat Jade meteen aan de slag om alles wat ze heeft geleerd in praktijk te brengen. Dat valt natuurlijk niet mee maar al snel heeft ze een mooie schets gemaakt van twee paarden. 

 

Ze kan niet wachten om volgende week verder te gaan!

 

- Marcel