· 

Phantasialand

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtbuffet vertrekt om half negen de bus naar 'Phantasialand'. Inmiddels is bij iedereen bekend dat wij de leukste bus (#deleukstebus) hebben. Onze busleider Patrick samen met Nienke en Lotte zorgen voor de perfecte sfeer. De busrit begint dan ook met het vrolijke nummer van de Wannebiezz: Goeiemorge Zonneschijn. De hele bus zingt uit volle borst mee!

 

Na een busrit van anderhalf uur staan we voor de poort van Phantasialand. In de bus heeft iedereen de tickets al gekregen samen met een lunchpakket én 4x € 6,00 om te besteden in het park. Het kan echt niet op deze reis. Jade en Dylan hebben er zijn in en later er geen gras over groeien! We gaan in één rechte lijn naar 'Black Mamba'. Het is nog rustig in het park en binnen 5 minuten hebben we de eerste achtbaan van vandaag gedaan! Op naar de volgende attractie: De Talocan.

 

Jade zit lachend naast me en steekt enthousiast haar duim omhoog naar Olga. In de Talocon ga je dus heel vaak over de kop! Je gaat ook op zijn kop langzaam naar boven. Daar maak je nog een paar rondjes over de kop terwijl het hele apparaat ook nog in de rondte draait. De Talocon is een attractie waar ik de rest van de dag 'plezier' aan beleef. Ik heb veel last van mijn maag maar tijd om te klagen is er niet. Er zijn nog genoeg achtbanen en attracties te doen. De spectaculairste achtbaan is de Taron: de snelste en langste multi-lanceerachtbaan ter wereld. Het spoor is zo verwikkeld ingebouwd dat de baan zichzelf maar liefst 116 maal kruist, ook dat is een wereldrecord voor een lanceer-achtbaan en met de intensiefste katapult-lancering ter wereld raast Taron door tunnels en langs rotswanden. Je wordt dus gelanceerd bij de start naar een snelheid van 117 km/uur. Halverwege wordt je nog een keer opnieuw gelanceerd tot 117 km/uur. Ondanks dat ik last van mijn buik, ga ik natuurlijk mee in de achtbaan.

 

Na een geweldige dag met eigenlijk heel goed weer in Phantasialand gaan we terug naar het hotel. Als we aankomen, staat het dinerbuffet al gereed. Na het eten, mogen de kinderen een glittertatoeage zetten en kunnen de meiden hun nagels laten lakken. Meiden met lange haren kunnen hun haren heel mooi laten invlechten. Wederom allemaal blije gezichtjes!! 

 

 

 

- Marcel